Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: virtual dj video

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

DrJekylPRO InfinityMember since 2008
Γεια σας και πάλι παιδιά. Αυτή τη φορά η ερώτηση έχει να κάνει με video. Χρόνια τώρα όταν φορτώνω ένα videoclip στο laptop με το οποιο παίζω στο μαγαζί, τη στιγμή του μιξαρίσματος (και ενώ παίζουν και τα δύο videos) το mix γίνεται με τα δύο clips να στριφογυρίζουν μέχρι να κλείσει το κομμάτι που βγαίνει οπότε το κομμάτι που μπαίνει ανοίγει σε όλη την εικόνα. Πάντα αυτό γινόταν άλωστε και όλα μια χαρά!! Χτες λοιπόν και ενώ πρόβαρα στο pc που έχω στο σπίτι κάποια videoclips, είδα ότι εκεί η ίδια διαδικασία (το mix δηλαδή) δε γίνεται με την κλασσική περιστροφική κίνηση αλλά ως εξής: Όταν ξεκινάει να παίζει το κομμάτι που μπαίνει ανοίγει στα πλάγια ένα μικρό μέρος, και όταν πατάω το stop στο κομμάτι που βγαίνει ανοίγει κανονικά σε όλη την εικόνα. Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα φυσικά αλλά απορώ γιατί δε συμβαίνει με τον ίδιο τρόπο. Οι ρυθμίσεις στο config είναι ακριβώς οι ίδιες. Επίσης και με διαφορετικό skin δεν αλλάζει κάτι. Ξέρετε γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά?
 

Posted Sat 24 Nov 12 @ 5:56 am
αυτή την επιλογή την αλλάζεις από το transition έχει διάφορες αλλαγές για το πως θες να κανείς μια μετάβαση από το ένα στο άλλο
 

Posted Sat 24 Nov 12 @ 6:54 am
To VirtualDJ διαθέτει διάφορα "effect" για την μετάβαση από το ένα video clip στο άλλο που ονομάζονται transitions.
Το πρώτο transition που έχεις συνιθήσει είναι το SATELLITE. Το άλλο που είδες τώρα είναι το SLIDE.

Για να αλλάξεις το transition δες στο skin εκεί που λέει "Transitions" και επέλεξε το "Satellite" από το drop down menu
 

Posted Sat 24 Nov 12 @ 6:57 am
DrJekylPRO InfinityMember since 2008
Ευχαριστώ παιδιά! Ξέχασα όμως να ρωτήσω κάτι που ξεχνώ εδώ και πολύ καιρό. Πως μπορώ να έχω μια εικόνα ή ένα άλλο video στον προτζέκτορα (ή την τηλεόραση) όταν παίζω ένα μουσικό κομμάτι? (πχ το logo ή μία φωτογραφία του μαγαζιού ή ένα άλλο video χωρίς φωνή?)
 

Posted Sat 24 Nov 12 @ 8:20 am
Πανεύκολα.
Στις επιλογές του προγράμματος έχει τέτοια επιλογή.
Αφού επιλέξεις "Settings" θα πας στην καρτέλα "Video" και θα επιλέξεις
Use this plugin for audio-only files: "Show Logo".

Αν η κάρτα γραφικών σου είναι η Nvidia, υπάρχει ένα μικρό κόλπο που πρέπει να κάνεις.

Αρχικά θα επιλέξεις το video να μην στο δείχνει στον προτζέκτορα ή στην 2η οθόνη.
Θα επιλέξεις (από το μενού που σου είπα παραπάνω)
επάνω που λέει "tv output" να λέει "window".
Αν λέει π.χ. Nvidia, δεν θα σε αφήσει να φορτώσεις το λογότυπο του μαγαζιού ή κάποιο άλλο αρχείο εικόνας.

Από τη στιγμή που λέει "window" και έχεις τικάρει και το "activate" που θα βρεις επάνω, τότε φορτώνεις το λογότυπο ή την εικόνα.
Θα την φορτώσεις πηγαίνοντας στα Videoeffect και φορτώνοντας το Video effect με όνομα "show logo".

Για να παίζει video όταν παίζεις mp3, τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα, αφού θα πρέπει να κάνεις "link" ένα αρχείο video για το κάθε κομμάτι ξεχωριστά. Δηλαδή, παίρνεις το video και το ρίχνεις ΟΧΙ εκεί που παίζει το mp3, αλλά στο παράθυρο του video.

 

Posted Sat 24 Nov 12 @ 9:15 am
Αυτός είναι ο ΛΑΘΟΣ τρόπος.
Ο σωστός τρόπος είναι:
1) Φτιάχνεις μια εικόνα με το λογότυπο που θέλεις σε διαστάσεις κατά προτίμηση ίση με την ανάλυση της οθόνης ή του προτζέκτορα που κάνεις προβολή.
2) Αποθηκεύεις την εικόνα σε ένα φάκελο που δεν έχει καμία άλλη εικόνα.
3) Ανοίγεις το VirtualDJ και ανοίγεις τιε ρυθμίσεις
4) Στην καρτέλα VIDEO εκεί που λέει "Use this plug-in for audio only files" επιλέγεις το slideshow
5) Κλείνεις τις ρυθμίσεις και πας στην καρτέλα των video effects στον browser
6) Κάνεις κλικ πάνω στο slideshow.
7) Στην δεξιά πλευρά πατάς το κουμπί configure και επιλέγεις την εικόνα που αποθήκευσες στο βήμα 2

Είσαι έτοιμος! Τώρα όταν δεν θα παίζεις video clip το πρόγραμμα θα δείχνει στην οθόνη την εικόνα/λογότυπο που έφτιαξες/αποθήκευσες στο βήμα 2.
Εάν θες όταν παίζεις video clip να εμαφανίζεται σε μια γωνία και το λογότυπο του μαγαζιού θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το show logo plug-in όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Σημ: Το show logo δέχεται και αρχεία PNG με transparency.
Το show logo δεν θα το ενεργοποιήσεις από τις ρυθμίσεις video όπως έκανες στο βήμα 4 αλλά θα το ενεργοποιείς σαν effect όταν και μόνο όταν παίζεις video clips.
RadioDJ105 wrote :

Για να παίζει video όταν παίζεις mp3, τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα, αφού θα πρέπει να κάνεις "link" ένα αρχείο video για το κάθε κομμάτι ξεχωριστά. Δηλαδή, παίρνεις το video και το ρίχνεις ΟΧΙ εκεί που παίζει το mp3, αλλά στο παράθυρο του video.



 

Posted Sat 24 Nov 12 @ 11:04 am
DrJekylPRO InfinityMember since 2008
Όλα καλά λοιπόν παδιά αλλά..: Στο σπίτι δούλεψαν όλα τέλεια. Πριν λίγο έκανα ακριβώς τα ίδια πράγματα στο μαγαζί αλλά όταν στα mp3 φορτώνω την εικόνα κάνει διακοπές στον ήχο. Χρειάζεται και κάποια επιπλέον ρύθμιση?
 

Posted Sat 24 Nov 12 @ 12:26 pm
Δοκίμασε και τον "Λάθος τρόπο" που σου περιγράφω εγώ. Σε όσους υπολογιστές το έχω δοκιμάσει, ποτέ δεν έχει κάνει διακοπές στον ήχο.

Αν πάντως χρησιμοποιήσεις τον "σωστό τρόπο" που σου προτείνει ο άλλος φίλος, προσπάθησε να ΜΗΝ βάλεις το λογότυπο του μαγαζιού στο φάκελλο "Οι εικόνες μου" γιατί εκτός από το λογότυπο ενδέχεται να δουν και τα wallpaper samples των windows.
Αν επίσης τον συγκεκριμένο υπολογιστή τον χρησιμοποιεί και ο μπάρμαν, πιθανό να δεις και καμμιά Τζούλια Αλεξανδράτου αποθηκευμένη εκεί.

Οπότε...
Ανακεφαλαιώνοντας, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ φτιάξε έναν φάκελλο που να έχει μέσα ΜΟΝΟ το λογότυπο του μαγαζιού.
 

Posted Sat 24 Nov 12 @ 1:29 pm
DrJekylPRO InfinityMember since 2008
Το έκανα αλλά δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Κάτι άλλο συμβαίνει.
 

Posted Sat 24 Nov 12 @ 1:57 pm
Με τον τρόπο που σου πρότεινα εγώ δεν χρειάζεται να τραβάς φωτογραφίες πάνω στα mp3.
Πιθανόν οι διακοπές να οφείλονται σ' αυτό καθώς την ώρα που βάζεις την φώτο πάνω στο mp3 το VirtualDj σταματάει να βλέπει το αρχείο σαν "audio only" και το αντιμετωπίζει σαν video οπότε και πρέπει να "κόψει" το plug-in και να φορτώσει την συνδεδεμένη εικόνα.
 

Posted Sat 24 Nov 12 @ 2:33 pm
Και κάτι ακόμα:
Το slideshow μπορεί να "παγώσει" σε μία εικόνα αν χρειαστεί. Απλά φροντίζεις το κουμπί "slideshow" στις ρυθμίσεις του plug-in να μην είναι ενεργοποιημένο (άσπρο).
 

Posted Sat 24 Nov 12 @ 2:36 pm
DrJekylPRO InfinityMember since 2008
Phantom το δικό σου τρόπο χρησιμοποιώ αφού η επιλογή show logo που λέει ο RadioDJ105 δεν υπάρχει στο config>video. Εγώ λοιπόν απλά έκανα τσέκαρα την επιλογή ''use this plugin for audio-only files'' και επέλεξα slide show, και μετά πήγα video effects >open και άνοιξα μία εικόνα που είχα σε ένα φάκελλο που δημιούργησα στην επιφάνεια εργασίας μου στον οποίο είχα και άλλες δύο εικόνες (συνολικά τρεις). Με το smooth στα video effects ενεργό αλλάζει κανονικά από τη μία εικόνα στην άλλη. Το κουφό είναι ότι ενώ στο σπίτι είναι όλα μια χαρά στο μαγαζί κολλάει (όχι ο ήχος ή η εικόνα αλλά τα decks). Είναι πρόβλημα αφού δεν ανταποκρίνεται πάντα το πάτημα του εκάστοτε πλήκτρου στο virtual. Όταν έκανα το τελευταίο που μου είπες Phantom δεν κολλούσε. Παίζει όμως μόνο τη φωτογραφία που άνοιξα, όχι τις άλλες δύο όπως κάνει κανονικά με fade in-fade out στο σπίτι (με ενεργοποιημένο -δηλαδή άσπρο- φυσικά το slideshow. Γιατί στο μαγαζί συμβαίνει λες?
 

Posted Sat 24 Nov 12 @ 3:11 pm
Προφανώς μιλάμε για διαφορετικό υπολογιστη, σωστά;
Αν ναι πέρα από CPU, RAM, κάρτα γραφικών κτλ κάνε και ένα update το direct X, τα VC Redist κτλ
 

Posted Sat 24 Nov 12 @ 8:22 pm


(Old topics and forums are automatically closed)