Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: eimai neos sto athlima k thelw kamia sumvouli !!

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

kokraHome userMember since 2012
thelw na agorasw cdieres, metaxeirismenes h kainourgies alla to polu mexri 400 euro! (mikth exw)
apo oti exw katalavei ta pioneer einai must e ? to thema einai oti dn exw kai polles epiloges...
px exw vrei pioneer cdj 100 kai 200 metaxeirismena kai meta apo kainourgia se auta ta lefta numark ndx 200 kai 400, gemini cdj-250 kai to numark icdmix 3, 2 ktlp.. exete kapoia protash?? an aksizei kapoio apo auta ??? thanks
 

Posted Sun 14 Oct 12 @ 5:29 am
alexmakPRO InfinityMember since 2009
pioneer cdj 200.. pio meta an thes na ananeoseis ton exoplismo sou ta poulas sta idia leuta peripou.. opote kerdismenos vgeneis..
 

Posted Sun 14 Oct 12 @ 9:36 am
kokraHome userMember since 2012
thanks file gia thn apanthsh ... k egw gia ekei elega ... alla esy giati to les akrivws ? apla einai kalutera apo ta alla h ta alla einai psiloxalia ??
 

Posted Sun 14 Oct 12 @ 11:17 am
Τα Pioneer είναι must.. Μπορείς να το πεις και έτσι. Ο λόγος που βλέπεις παντού Pioneer είναι γιατί τα μαγαζιά δεν ανανεόνουν τον εξοπλισμό τους και συνήθως έχουν CD Player περασμένης δεκαετίας, όταν τα Pioneer ήταν must δηλαδή. Πλέον είναι αρκετά ακριβά για τα μικρά - μεσαία μαγαζία επομένως δύσκολο να βρεις κάποιο καινούργιο μοντέλο CD-Player εκεί. Προσωπικά τα μόνα CD-Player που θεωρώ αξιολογώ από την low-end σειρά της Pioneer είναι τα CDJ-400 που δεν κυκλοφορούν ποιά. Ότι άλλο εκτός απο Hi-end λύσεις τύπου CDJ-2000 και CDJ-900 μπορούν να αντικατασταθούν από ένα μέτριο controller με τάξη τιμής 400-500 euro.
Τις τελευταίες 3 βδομάδες έχω στα χέρια μου ένα TM4 της Reloop (ο λόγος που έχω εξαφανιστεί από το forum) το οποίο μου υπερκαλύπτει όλες μου τις ανάγκες, και πιστεύω πως θα αργήσω πολύ καιρό να μπω στην διαδικασία αναζήτησης καινούργιου Hardware.
Τέλος δεν βρίσκω λόγο να αγοράσεις τα 200 γιατί δεν σου προσφέρουν τίποτα συγκριτικά με τα λεφτά που θα δώσεις και τις λύσεις που έχεις διαθέσιμες.
 

Posted Sun 14 Oct 12 @ 11:20 am
apopsisdjPRO InfinitySenior staffMember since 2003
diafonw me tin epilogi cdj-200 all den exo kai xrono na sto amalysw... aplws na se balo se skepseis.
 

Posted Sun 14 Oct 12 @ 11:21 am
kokraHome userMember since 2012
oti me valate se skepseis me valate ... to thema einai oti lew na mh mpleksw me mp3 controller ktlp... opote an exete na proteinete cdieres se auth th timh panw katw pou na aksizoun ta lefta tous ... paizei na zhtaw kai polla den kserw !
 

Posted Sun 14 Oct 12 @ 11:29 am
Φίλε τα CDJ 100 είναι πιο αξιόπιστα από τα 200 τα οποία χαλούν πιο συχνά. Αυτά από εμένα

Edit by PhantomDeejay.
Reason: Μην γράφεις με ΚΕΦΑΛΑΙΑ.

 

Posted Sun 14 Oct 12 @ 1:41 pm
@kokra:
Προσωπικά θα σου πρότεινα να περιμένεις να μαζέψεις κι άλλα χρήματα και να πάρεις κάτι άλλο, ή να ξεκινήσεις κατευθείαν "ψηφιακά".
Σε 4-5 χρόνια δεν θα βγαίνουν επαγγελματικά CD-Players. Σκέψου το λίγο... Όλο και λιγότεροι dj's χρησιμοποιούν CD's (παγκόσμια, όχι μόνο στην Ελλάδα) και οι εταιρείες κατασκευής hardware ήδη έχουν αρχίσει μάχη για το ποια θα επικρατήσει στην καινούργια εποχή.
Και κάθε εποχή έχει τους δικούς της πρωταγωνιστές. ;)
Όπως η Technics έπεσε από την κορυφή και αναδείχτηκε η Pioneer όταν "πέθανε" το βινύλιο και επικράτησε το CD, έτσι και τώρα που το CD πεθαίνει και επικρατεί το ψηφιακό format είναι πολύ πιθανό να συμβεί το ίδιο. Και αν ακόμα επικρατήσει ξανά η Pioneer εσύ θα αγοράσεις με τα χρήματα που κοστίζει ένας μεσαίος controller τεχνολογίας 1-2 ετών 2 cd-players τεχνολογίας 14 (CDJ-100S) ή 7 (CDJ-200) ετών.
 

Posted Mon 15 Oct 12 @ 1:27 am
kokraHome userMember since 2012
Έχει πολύ ενδιαφέρον η απάντηση σου φίλε.. ψηφιακά εννοείς με vdj και κάποιο controller?? Γιατί εμένα το μυαλό μου πάει κατευθείαν στο traktor και πέρα απο αυτό έχω ήδη ασχοληθεί με ableton live + apc κτλπ. Για να πάρεις κάποιο controller πάντως νομίζω ότι πρέπει να έχεις και ένα καλό laptop.. Κάτι που δεν ισχύει με την περίπτωση μου και άσε που είμαι και εγώ ένας απο τους πολλούς φαν της apple οπότε το χρηματικό ξεφεύγει επικίνδυνα.. Και τα cdj που λέμε ότι είναι παλιά δεν ξέρω αν υπάρχει καμια καλύτερη λύση σε cd-players σε αυτά τα λεφτά να την ακούσω.. Και τα mk2 πάντως έβγαιναν για 30 χρόνια.
 

Posted Mon 15 Oct 12 @ 2:09 am
Τα MKII σταμάτησαν να παράγονται πρόσφατα. Τα CDJ-100S σταμάτησαν το 2006 (όταν κυκλοφόρησαν τα 200) και τα 200 σταμάτησαν το 2009 (όταν κυκλοφόρησαν τα 400).
Μέχρι και τα CDJ-400 αποσύρθηκαν 2 χρόνια αργότερα για τα πολύ κατώτερα τους CDJ-350.

Τι θέλω να πω:
Τα SL1200-MKII ήταν η "κορυφή" και το μέτρο σύγκρισης μιας ολόκληρης γενιάς μηχανημάτων (turntables). Παρά το γεγονός οτι δεν ήταν τα πιο εξελιγμένα turntables και παρά το γεγονός οτι η ίδια η Technics συνέχισε να τα εξελίσσει και να παρουσιάζει καινούργια πιο βελτιωμένα μοντέλα, τα SL1200MKII ήταν η "σφραγίδα" της τεχνολογίας των turntables.
Δυστυχώς για τα CD-Players δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Κάποια στιγμή η Pioneer "κόντεψε" να το καταφέρει με τα CDJ-1000ΜΚΙΙΙ αλλά με το που εμφανίστηκαν οι επόμενες γενιές CD-Players (στην ουσία υβρίδια) η "σφραγίδα" χάθηκε.

Πέρα από αυτό, ακόμα και σήμερα υπάρχουν djs που αναζητούν την 30 ετών και βάλε τεχνολογία του βινυλίου και του SL1200ΜΚΙΙ για το "feeling". Από την άλλη δεν ξέρω κανένα dj που να αναζητά CDJ-1000MKIII για το "feeling" του CD. Αλλά ακόμα κι έτσι, το "feeling" αυτό το έχουν φτάσει οι Η/Υ και θα το ξεπεράσουν αρκετά σύντομα.

Τέλος όταν μιλάω για ψηφιακά μέσα μιλάω για πρόγραμμα και controller. Το ποιο πρόγραμμα θα διαλέξεις είναι δικό σου θέμα. Δεν είμαι "πωλητής" να σου προωθήσω/πουλήσω το VirtualDj. Αλλά αν θες να συζητήσουμε τα θετικά και τα αρνητικά του κάθε προγράμματος μπορούμε να το κάνουμε (πιθανότατα σε ένα άλλο νήμα)

Απο εκεί και πέρα ούτε κανένα laptop τούμπανο χρειάζεσαι, ούτε απαραίτητα MAC.

Προσωπικά παίζω επαγγελματικά με Η/Υ από το 1998-1999!!! Σκέψου τι "δύναμη" είχαν τότε οι Η/Υ...
Αυτή τη στιγμή έχω 2 λαπτοπ:
Ένα ASUS διπύρινο του 2007, και ένα Toshiba Qosmio του 2011 (i7 με 8GB RAM)
Σε πληροφορώ οτι και τα 2 τρέχουν τόσο το VirtualDj όσο και το Traktor αξιοπρεπέστατα! Και ναι, τρέχω Windows 7 σε πλατφόρμα intel. Και ναι, δεν μου κράσαρε ποτέ κανένα από τα δύο laptop σε ώρα εργασίας! Και ναι, ακόμα και με το παλιό διπύρινο ASUS παίζω Video Clips χωρίς κανένα πρόβλημα!!!
Απλά έχω ρυθμίσει τα συστήματα μου ΣΩΣΤΑ!
 

Posted Mon 15 Oct 12 @ 2:30 am


(Old topics and forums are automatically closed)