Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Bug or not?

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

Χθες το απόγευμα σπίτι μου ήρθε μια όρεξη να ψάξω για ένα καινούριο skin να αλλάζει και λίγο το μάτι. Κατεβασα λοιπόν 2-3 και τα έβαλα να τα δοκιμάσω. Στο τελευταίο που δοκίμασα (pioneer pro) και πατώντας ένα εφέ ( μπορεί και 2) μου εμφάνισε το ανατριχιαστικο αυτό μήνυμα "το προγραμμα σταμάτησε να ανταποκρίνεται" κι έκλεισε. Γενικά σε ώρα δουλειάς αποφεύγω να χρησιμοποιώ εφέ 2 μαζί γιατί σε παρόμοια πειράματα σπίτι μου το εχει ξανακάνει. Οταν πήγα να ξανά ανοίξω το vdj όμως έλαβα ένα άλλο μήνυμα που έλεγε ότι δεν βρίσκει το skin και ζητάγε είπαν εγκατάσταση. Αφού δοκίμασα τα πάντα και δεν είδα φως αναγκαστικά να κάνω πλήρη απεγκατασταση γιατί και η απλή δεν απέδωσε καρπούς , με αποτέλεσμα να ξαναστησω settings από την αρχή. Is it effect bug? Is it skin effect? Who knows? Maybe someone can help! Η αλήθεια ειναι ότι αγχωθηκα πάντως γιατί δούλευα το βράδυ και δεν είχα χρόνο για φορματ......
Win 7
Τελευταία έκδοση vdj
Toshiba sattelite laptop
Sound card internal
 

Posted Mon 01 Oct 12 @ 6:42 am
Μου "μυρίζει" άτυχος συνδυασμός "κακού" effect και λάθος με το skin... και εξηγώ:

1) Χρησιμοποιώ συνεχώς 2 και 3 effect το ένα πάνω στο άλλο χωρίς κανένα πρόβλημα... Έχω φτάσει και μέχρι 5 effects ταυτόχρονα!!!
Το μυστικό είναι να έχεις δοκιμασμένα τα effects οτι δουλεύουν σωστά!!! Επίσης ένα απλό test για το πόσο "καλογραμμένο" είναι ένα effect είναι να δοκιμάσεις να κάνεις scratch backwards ή backspin με το effect ενεργό. Αν το effect δεν "κολλήσει" τότε είναι καλό. Αν ξαφνικά το πρόγραμμα παγώσει ή ο ήχος αρχίσει να κάνει stutter τότε το effect είναι κακογραμμένο. Αν αφήσεις το Virtual κάποιο χρόνο "μόνο του" τότε ο ήχος θα ξεκολλήσει (όταν σταματήσει να προσπαθεί να επεξεργαστεί τα "ανάποδα" buffer) και όλα θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά.

2) Το Virtual αποθηκεύει κάποιες ρυθμίσεις στη registry όταν κλείνει. Μία από αυτές τις ρυθμίσεις είναι το skin που έχεις φορτωμένο καθώς και τα panels του. Αν αλλάξεις skin αλλά το VirtualDj δεν κλείσει κανονικά (λόγω κρασαρίσματος π.χ) τότε όταν θα ξανανοίξει θα προσπαθήσει να φορτώσει το "προτελευταίο" skin αφού δεν αποθήκευσε ποτέ στην registry το "τελευταίο"
Αν όμως εσύ στο ενδιάμεσο έχεις σβήσει το "προτελευταίο" skin τότε θα έχεις πρόβλημα αφού το VirtualDj δεν θα μπορεί να το βρει...

3) Καλά κάνεις και δοκιμάζεις πράγματα "στο σπίτι"
Προσωπικά ποτέ δεν χρησιμοποιώ ένα καινούργιο effect αν πρώτα δεν το έχω περάσει απο αρκετά "test" όταν κάνω εξάσκηση στο σπίτι μου. Κακά τα ψέματα, επειδή τα περισσότερα effects είναι δημιουργίες χρηστών και όχι επίσημα release της Atomix υπάρχει πάντα ο κίνδυνος μικρών bugs. Αλλά δεν μπορεί κανείς και να "γκρινιάξει" αν σκεφτεί οτι είναι δωρεάν και οτι κάποια από αυτά είναι πραγματικά καλογραμμένα και δημιουργικά!!!
Απλά μην το βάζεις κάτω και μην απογοητεύεσαι. Υπάρχουν πραγματικά "διαμάντια" τόσο σε effects όσο και σε skins στο download section για να σε φοβίσει ένα crash (στο σπίτι) από το να ψάξεις να βρεις κάτι που θα σου αρέσει και θα κάνει τις μίξεις σου πιο δημιουργικές!
 

Posted Mon 01 Oct 12 @ 10:33 am
PhantomDeejay wrote :
Το Virtual αποθηκεύει κάποιες ρυθμίσεις στη registry όταν κλείνει. Μία από αυτές τις ρυθμίσεις είναι το skin που έχεις φορτωμένο καθώς και τα panels του. Αν αλλάξεις skin αλλά το VirtualDj δεν κλείσει κανονικά (λόγω κρασαρίσματος π.χ) τότε όταν θα ξανανοίξει θα προσπαθήσει να φορτώσει το "προτελευταίο" skin αφού δεν αποθήκευσε ποτέ στην registry το "τελευταίο"
Αν όμως εσύ στο ενδιάμεσο έχεις σβήσει το "προτελευταίο" skin τότε θα έχεις πρόβλημα αφού το VirtualDj δεν θα μπορεί να το βρει...
!


Το γνωριζω και μια απο τις ενεργειες μου ηταν να κατεβασω ξανα τα σκιν και να τα ξαναπερασω στον φακελο κι ας μην τα ειχα σβησει καν αλλα ματαια... σε ολα τα αλλα συμφωνω μεχρι κεραιας.....

ευχαριστω για την ανταποκριση!
 

Posted Mon 01 Oct 12 @ 11:07 am


(Old topics and forums are automatically closed)