Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Συμβατότητα drivers IDT High Definition CODEC με το virtual pro

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

Καλησπέρα, ήθελα να κάνω μια ερώτηση σε περίπτωση που μπορεί κάποιος να με βοηθήσει. Είναι εφικτό να καταφέρω από τις ρυθμίσεις του advanced να ηχογραφήσω συγχρόνως στο virtual, το μικρόφωνό μου, τη μουσική από το virtual και ένα συνομιλητή από το skype; Αν παίζει ρόλο, ο υπολογιστής είναι ένα λαπτοπ dell inspiron N5110 και φοράει τους drivers που αναφέρω και στον τίτλο του θέματος. Απ' ότι μου έχουν πει, το virtual δεν είναι συμβατό με αυτούς τους drivers, ισχύει κάτι τέτοιο; Ενώ για παράδειγμα, με το stereo mix των realtek γίνεται απ' ότι γνωρίζω τουλάχιστον, δηλαδή το stereo mix μπορεί στις ρυθμίσεις advanced του virtual να καταγράφει ό,τι ήχο περνάει από τον υπολογιστή. Επίσης να συμπληρώσω πως μιλάμε για μικρόφωνο blue yeti που έχει δική του κάρτα ήχου. Γνωρίζετε αν υπάρχει κάποιος τρόπος γι' αυτό που ψάχνω; Ευχαριστώ.
 

Posted Tue 25 Sep 12 @ 10:28 am
1. Πρώτα απ' όλα το Advanced Mode στο setup του VirtualDj Home FREE δουλεύει μόνο για 10 λεπτά οπότε μπορείς μεν να δοκιμάσεις αν μπορείς να κάνεις αυτό που θες, αλλά δεν θα μπορέσεις να κάνεις την δουλειά σου αφού κάθε 10 λεπτά θα πρέπει να κάνεις επανεκκίνηση του προγράμματος.
2. Δεν γνωρίζω πως λειτουργούν οι drivers σου, αλλά αν έχεις Windows 7 μπορείς να δεις και μόνος σου.
2.Α. Άνοιξε τις ιδιότητες ήχου (δεξί κλικ στο άσπρο ηχείο κάτω δεξιά δίπλα απ' το ρολόι και κανονικό κλικ στο "Συσκευές εγγραφής")
2.Β. Κάνε δεξί κλικ σε ένα οποιοδήποτε στοιχείο
2.Γ. Κάνε κλικ στο "Προβολή απενεργοποιημένων συσκευών"
2.Δ. Εάν εμφανιστεί το "Stereo Mix" ή το "What U Hear" τότε κάνε δεξί κλικ πάνω του και επέλεξε ενεργοποίηση. Τώρα θα μπορείς να το επιλέξεις σαν πηγή ηχογράφησης. Εάν δεν εμφανιστεί τότε η κάρτα ήχου σου δεν υποστηρίζει αυτή τη λειτουργία.
3. Ακόμα και αν κάνεις ηχογράφηση του "Stereo Mix" δεν θα μπορείς να ηχογραφήσεις ταυτόχρονα και το μικρόφωνο που ανέφερες από την στιγμή που εμφανίζεται σαν διαφορετική κάρτα ήχου.
4. Η μόνη "λύση" είναι να δηλώσεις το μικρόφωνο σου σαν συσκευή εισόδου στο VirtualDj (με το Advanced Setup) και να ελέγχεις το μικρόφωνο από εκεί. Σε αυτή την περίπτωση ο ήχος του μικροφώνου θα επεξεργάζεται από το VirtualDj και θα βγαίνει από την κάρτα ήχου σου όπου θα μπορείς να κάνεις ηχογράφηση με το "Stereo Mix" όλων των πηγών.

5. Δοκίμασε αν όλα δουλεύουν. Εάν σου δουλέψουν, τότε θα χρειαστεί να αγοράσεις κάποια έκδοση του VirtualDj που να υποστηρίζει Advanced Audio Setup όπως την PRO Basic ή την PRO Full. Κρατώ μια επιφύλαξη κατά πόσο μπορείς να πετύχεις αυτό που θες με την έκδοση Broadcaster καθώς ναι μεν υποστηρίζει μικρόφωνο, αλλά εσύ έχεις μικρόφωνο σε "διαφορετική" κάρτα ήχου από την κύρια έξοδο.

Για περισσότερες λεπτομέρειες κοίταξε εδώ: http://www.virtualdj.com/products/comparison.html
 

Posted Tue 25 Sep 12 @ 10:51 am
Ναι windows 7 έχω, στα συστήματα ήχου δεν έχω stereo mix, οι drivers IDT HIGH DEFINITION CODEC που υπάρχουν στον υπολογιστή μου έχουν μια Καταγραφή Ήχου (τύπου stereo mix των realtek) αλλά απ' ότι καταλαβαίνω -με κάποια επιφύλαξη- το virtual δεν πρέπει να είναι συμβατό με τους CODEC, γι' αυτό και ρώτησα αν ισχύει κάτι τέτοιο. Θα δοκιμάσω και όσα μου λες στο 4 μήπως βγάλω κάποιο αποτέλεσμα έτσι.

Είμαι λίγο προβληματισμένη για το αν γίνεται τελικά αυτό που θέλω, ακριβώς επειδή στην περίπτωσή μου εμπλέκεται μικρόφωνο με δική του κάρτα ήχου και περιπλέκει κάπως τη διαδικασία. Δεν ξέρω κιόλας μήπως χρειαστεί τελικά να πετάξω τελείως τους drivers μου και να βάλω realtek που ξέρω σίγουρα ότι το virtual τους "βλέπει".

Ήσουν πολύ επεξηγηματικός πάντως, ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Για ό,τι νεότερο θα τα ξαναπούμε, καλή συνέχεια
 

Posted Tue 25 Sep 12 @ 11:32 am


(Old topics and forums are automatically closed)