Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Αναβαθμιση Subwoofer. Γινεται??

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

Γεια σας! Θα ειμαι λακωνικος ! Εχουμε μια κουτα που φοραει 1 18ιντσο με 94db ευαισθησια εισοδου και 300w rms. Eαν αντικατασταθει το γουφερ με ενα αλλο 18ιντσο με 99 db 900W RMS,στην ιδια εννοειτε κουτα,θα δουλεψει η θα υπαρχει προβλημα στο εργοστασιακο xover της κουτας? Ευχαριστω για της απαντησεις σας!
 

Posted Thu 16 Aug 12 @ 3:12 am
Λακωνικά:
Μάλλον θα κινδυνεύετε να κάψετε το croosover. Μιλάμε για τριπλάσια ισχύ!!!
 

Posted Thu 16 Aug 12 @ 4:36 am
Ευχαριστω για τη λακωνικη και σαφεστατη απαντηση ! Υπαρχει xover ανταλακτικο ωστε να μπορεσει να δεχθει τα φορτια που προανεφερα,και αν ναι ,που??[link]. H αλλη λυση,να κροσοβεραριστει το σημα απο εξωτερικο xover,πριν το τελικο,και να παει κατευθειαν σημα στο ηχειο,παρακαμπτωτας το εσωτερικο κυκλωμα?? Εννοειτε πως θα γινετε ανθρωπινη χρηση και οχι υπερβολικες εντασεις. Απλα,το ζητουμενο ειναι λιγο παραπανω ισχυς,ωστε να δωθει ο ογκος που λυπει απο το συστημα. Αναμενω Phantom!
 

Posted Fri 17 Aug 12 @ 3:15 am
Και τα δύο γίνονται... Είτε αντικαθιστάς και το εσωτερικό παθητικό crossover, είτε το παρακάμτεις και χρησιμοποιείς ενεργό πριν τον ενισχυτή.
Κάτι ακόμα που πρέπει να έχεις υπόψην σου είναι οτι είναι πολύ πιθανό σε μεγάλες εντάσεις το αναβαθμισμένο sub να μην βγάζει τόσο "καθαρό" ήχο εξαιτίας των λίτρων της καμπίνας. Αν η καμπίνα έχει τα απαραίτητα λίτρα να φιλοξενήσει τόσο μεγαλύτερο sub δεν είναι κάτι που μπορεί κάποιος να στο πει τόσο εύκολα...

Τέλος παθητικό crossover θα βρεις εκεί που θα αγοράσεις και το ανταλακτικό sub woofer ή σε μαγαζιά που πουλάνε ανταλακτικά ηχείων.
Ένα site που μπορείς να ρίξεις μια πρώτη ματιά είναι το http://www.artsound.gr/catalog/crossovers-c-283_119_293_426.html
 

Posted Fri 17 Aug 12 @ 10:45 am
Ευχαριστω πολυ!
 

Posted Mon 20 Aug 12 @ 1:41 am


(Old topics and forums are automatically closed)