Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Ρυθμιση ηχειων ως subwoofer

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

Λοιπων εχω εναν μικρο δικαναλο ενισχυτη 2x240 και σε κα8ε καναλι συνδεω: ενα ηχειο το οποιο ειναι αγορασμενο καταλληλα για αυτο τον ενισχυτη και ενα ηχειο το οποιο το ειχε ξεμεινει απο κατι παλια στερεοφωνικα γνωτσων. Αυτα τα δευτερα ηχεια υπαρχει καποιος τροπος μιας και δεν ειναι τα καλα τα κυρια ηχεια του συστηματος να τα ρυμθιμσω να παιζουν χαμηλες συχνοτητες μονο οπως τα subwoofers ?
 

Posted Sun 05 Aug 12 @ 5:02 am
Όχι... από τη στιγμή που δεν έχουν σχεδιαστεί για αυτή την χρήση.
 

Posted Sun 05 Aug 12 @ 5:07 am
Σε καμια περιπτωση. Το οτι μπορεις να απενεργοποιησεις τις μεσαιες και τις υψηλες ,αυτο ΔΕΝ καθιστα οτι επειδη θα παιζουν μονο οι χαμηλες ,θα παιζει ΣΩΣΤΑ οπως ειναι ενα subwoofer. Ουτε η καμπινα αλλα ουτε και το crossover (αν υπαρχει) δεν ειναι γι'αυτη τη δουλεια.
 

Posted Sun 05 Aug 12 @ 7:23 am
Ποια η διαφορα στα subwoofer των αυτοκινητων με τα subwoofer που χρησιμοποιουμε στα συστηματα μας ??
 

Posted Sun 12 Aug 12 @ 9:09 am
Εντελως διαφορετικη ωμικη αντισταση ( Ω ) ,εντελως διαφορετικα λιτρα καμπινας και γενικως εντελως διαφορετικο περιβαλλον που παιζει το καθε Sub. Αν μιλαμε για PA Sub (επαγγελματικο) και ενα απλο 10ρι η 12ρι αυτοκινητου ,ειναι η νυχτα με τη μερα. Αλλο ευρος ζωνης του ενος ,καθως καλειται να κανει πολυ μεγαλυτερη διασπορα συχνοτητων (το PA) και εντελως αλλο ευρος σε αυτο του αυτοκινητου ,καθως καλειται να παιξει σε ενα κλειστο περιβαλλον και οχι πολυ μεγαλο ,απο αποψη λιτρων. Αλλα περα απο τα ιδια τα μεγαφωνα και τους ενισχυτες που θα τα παιξουν ,δεν υπαρχει καμια σχεση και στις καμπινες εννοειται ,απο αποψη λιτρων που χρειαζεται το καθε μεγαφωνο για να αποδωσει το max των δυνατοτητων του. Για να μη σε κουραζω ομως με το πολυ μπλα μπλα ,καμια σχεση ΓΕΝΙΚΩΣ.
 

Posted Mon 13 Aug 12 @ 2:47 am
Ευχαριστω για την απαντηση και να ρωτησω κατι τελευταιο. Ενα sub για να κανει σωστα τι δουλεια του πως πρεπει να το συδεσουμε πανω σε εναν ενισχυτη ? Αμα το συνδεσουμε σε ενα καναλι του ενισχυτη κατευθειαν 8α ειναι οκ ?
 

Posted Mon 13 Aug 12 @ 3:13 am
Πολυ γενικη ερωτηση ... Τι Sub ??? Τι ενισχυτης ??? Ποσα watt θα ειναι το Sub ??? Ποσα watt ο ενισχυτης ??? Θα εχει crossover ενσωματωμενο το Sub ??? Θα βαλεις εξωτερικο ??? Ειναι πολλες παραμετροι για να σου απαντησω ΑΚΡΙΒΩΣ στην ερωτηση σου.
 

Posted Mon 13 Aug 12 @ 6:00 am
Για να ρίξω λίγο λάδι στη φωτιά, ένα οποιοδήποτε sub αν το συνδέσεις πάνω σε ένα οποιοδήποτε ενισχυτή θα παίξει.
Το πρόβλημα είναι να παίξει ΣΩΣΤΑ!

Κατ αρχήν πρέπει να ακολουθεί τους κανόνες που ακοκουθούν ΟΛΑ τα ηχεία. Πρέπει τα Watt του ενισχυτή να είναι ελαφρώς περισσότερα από τα watt του sub και φυσικά στη σωστή ωμική αντίσταση.
Απο εκεί και πέρα όμως ξεκινούν τα "προβλήματα"
Ενώ όλοι οι δορυφόροι έχουν ενσωματωμένο ένα παθητικό crossover που αναλαμβάνει να μοιράσει και να κόψει τις συχνότητες που πάνε σε κάθε μεγάφωνο, αυτό δεν ισχυεί στα περισσότερα παθητικά sub.
Εκεί πρέπει να βάλεις ενεργό crossover πριν την ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ στον ενισχυτή, και να ρυθμίσεις το crossover ώστε να στέλνει τις συχνότητες που πρέπει ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ sub καθώς δεν παίζουν όλα στις ίδιες συχνότητες...
 

Posted Mon 13 Aug 12 @ 6:44 am
Λοιπον ο ενισχυτης ειναι αυτος http://www.dbmelectronics.gr/epaggelmatikos-ixos/enisxytes-telikoi/konig-amp-10000.html και το woofer ειναι αυτο http://www.nakas.gr/ecomnakas/nakas2006/default.asp?static=421&product=132904 Δηλαδη αμα αγορασω αυτο http://www.dbmelectronics.gr/epaggelmatikos-ixos/epeksergastes-ixoy/crossovers/behringer-cx-2310.html ειμαι οκ ?

Υ.Γ (PhantomDeejay "Πρέπει τα Watt του ενισχυτή να είναι ελαφρώς περισσότερα από τα watt του sub" το αναποδο δεν ειναι ? Τα ηχεια δεν πρεπει να ειναι ελαφρως περισσοτερα watt για να μην τα καψει ο ενισχυτης ?)
 

Posted Mon 13 Aug 12 @ 8:07 am
Εχει δικιο ο Phantom ,αν ειναι μικροτερος ο ενισχυτης ,τοτε κινδυνευεις να καψεις πολυ πιο ευκολα τα ηχεια σου ,καθως στα "ζορια" του ,θα βγαζει φουλ παραμορφωση και αυτο ειναι που καταστρεφει τα ηχεια ,ειδικα αν δεν το παρεις χαμπαρι εγκαιρα ,θα σου κανει μεγαλη ζημια.
 

Posted Mon 13 Aug 12 @ 1:00 pm


(Old topics and forums are automatically closed)