Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: προβλημα με καλωδια ηχειων

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

καλησπερα στην παρεα
αντιμετωπιζω το εξης προβλημα
σε ενα παρτυ εχω 2 αυτο ενισχυομενα ηχεια και τα συνδεω πανω σε μικτη στο master , το προβλημα μου ειναι το εξης ,
επειδη τα καλωδιο (xlr σε rca) δεν ειναι πολυ καλης ποιοτητας το αποτελεσμα ειναι να παιζουν κανονικα και τα 2 ηχεια αλλα μετα απο καποια ωρα λειτουργιας το ενα απο τα δυο ηχεια ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ καλη επαφη το καλωδιο πανω στον μικτη και στο ηχειο.
δοκιμαζω να κλεισω το ηχειο και να τα ξανασυνδεσω κλπ αλλα εξακολουθει να συμβαινει το προβλημα και με προβληματιζει επισης μηπως και καει ακομα και το ηχειο με αυτες τις διακοπες του ηχου, εκτος του οτι ειναι και πολυ ενοχλητικο ,
ξερει κανεις ποιο ειναι το προβλημα;
ειμαι σχεδον σιγουρος οτι φταιει το καλωδιο συνδεσης , εχει αντιμετωπισει κανεις τετοιο προβλημα;
γινεται να τα επισκευασω τα καλωδια χωρις να τα αντικαταστασισω;
ευχαριστω για το χρονο σας παιδια
 

Posted Tue 17 Jul 12 @ 8:50 am
kapoia metra kalwdio den einai akriva....dia8ese 10e...an pareis pio kalis kai enisximena kalodia dia8ese ta diplasia lefta....den einai polla....pio poli ora 8a sou parei na ftiakseis ta kalwdia....
 

Posted Tue 17 Jul 12 @ 11:20 am
Το καλώδιο αυτό (XLR σε RCA) δεν είναι ο καταλληλότερος τρόπος σύνδεσης. Είναι λογικό από την στιγμή που το ηχείο περιμένει σήμα Balanced στην είσοδο του και εσύ του στέλνεις "γεφυρωμένο" unbalanced κάθε (έστω και μικρή) μετακίνηση των καλωδίων να δημιουργεί θορύβους, παράσιτα, scratch, pop, hiss ή οτιδήποτε άλλο μπορείς να φανταστείς.
Πάντως αν το καλώδιο σου είναι χαλασμένο σε κάποιο από τα δύο βύσματα μπορείς να το φτιάξεις αντικαθιστώντας το χαλασμένο βύσμα εφόσον ξέρεις να χρησιμοποιείς κολλητήρι. Τόσο τα βύσματα XLR όσο και τα RCA είναι από τα "εύκολα" βύσματα στην συγκόλληση και την συναρμολόγηση.
 

Posted Tue 17 Jul 12 @ 11:24 am


(Old topics and forums are automatically closed)