Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Newbie ερωτήσεις

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

Καλησπέρα. Μόλις γράφτηκα στο VDJForum, και μπορώ να πω ότι κάνετε εξαιρετική δουλειά..Ας αφήσω τα γλειψίματα και να μπω κατευθείαν στο ψητό.

Έχοντας τελειώσει τις πανελλήνιες, δηλαδή έχοντας άπλετο χρόνο στην διάθεσή μου, θα ήθελα να ασχοληθώ με το djing..

Σε πάρτυ φίλων απλά 'έβαζα μουσική' από το pc και αυτό, λόγω του ότι παρόλο που ακούω κυρίως rock, ξέρω πολλά κομμάτια από όλες τις κατηγορίες μουσικής.

Θα ήθελα να μου πείτε, τι ακριβώς εξοπλισμό χρειάζομαι εκτός από το virtual dj (μηχανήματα κτλπ)..Ρωτάω γιατί ένας φίλος σε λίγο καιρό θα κάνει παρτυ στον σπίτι του,στον κύπο(project X φάση :D) και μου είπε αν μπορώ να παίξω μουσική..Θα ήθελα αρχικά να ρωτήσω τι εξοπλισμό χρειάζομαι..Επειδή δεν μπορώ μέσα σε 3 εβδομάδες να μαζεψω όσα λεφτά χρειάζονται(λογικά), υπάρχει περίπτωση μαγαζιά με εξοπλισμό ήχου να τα νοικιάζουν? :/

Τέλος, για garden party με τι σειρά είδους μουσικής θα πηγαίνατε οι πιο advanced? (σημειώστε ότι έχω ένα σκάλωμα με τραγούδια στυλ Get Outta Your Mind για παρτυ)
 

Posted Fri 06 Jul 12 @ 9:29 am
Καλως τον μας.!Και γω πανελληνιες εδινα φετος.!Ελπιζω να τα πηγες καλα και να περασεις εκει που θελεις :)

Καταρχας:
-Θες ηχεια.Το ποσα και το τι ηχεια θες εξαρταται απο το μεγεθος του κηπου και τον αριθμο των ατομων.Αν δωσεις καποιες στοιχειωδεις πληροφοριες για το μεγεθος και τα ατομα σε ενα μαγαζι που να πουλαει/νοικιαζει ηχεια ενισχυτες κονσολες κλπ κλπ θα σου προτεινουν αυτοι εκει τι χρειαζεσαι.Φυσικα και ενισχυτη σε περιπτωση που τα ηχεια ειναι παθητικα
-Ακομη χρειαζεσαι ενα controller η ενα μιχτη (οτι προτιμας) για να κανεις πιο ευκολη τη ζωη σου και πιο ομορφες αλλαγες.Η επιλογη μιχτη η controller ειναι καθαρα δικη σου.Οι πιο πολλοι προτιμουν controller,εγω ομως προτιμω μιχτη.!Οτι τον βολευει τον καθενα.
-Ακουστικα που (προφανως) εχεις.
-Επισης να εχεις στο μυαλο σου οτι θα χρειαστεις ρευμα για να τα συνδεσεις ολα αυτα,αρα θες και μπαλαντεζα.
-Μην ξεχασεις ενα τραπεζι για να ακουμπησεις τα μηχανηματα ολα πανω.Εχω τυχει σε πολλα παρτυ και τα παιδια εχουν παρει ολα τα τραπεζια για ποτα και φαγητα και για μενα τιποτα :P

Σε περιπτωση που δεν εχεις κατι απο τα παραπανω θα πας σε ενα μαγαζι που πουλαει ηχεια και τετοια και θα ζητησεις να νοικιασεις.Δεν ειναι και παρα πολυ φθηνα βεβαια,αλλα ειναι η μοναδικη σου επιλογη.
Αν εχεις θεμα με τα χρηματα το μονο το οποιο μπορεις να αποφυγεις ειναι ο μιχτης/controller.Απλως θα χρησιμοποεις το pc και μονο.Ομως τα υπολοιπα τα χρειαζεσαι.

To τι μουσικη θα παιξεις εξαρταται απο το παιδι που κανει το παρτυ.Σε τετοιες περιπτωσεις,πριν πω ναι μπορω να το κανω,ρωταω το παιδι,τι μουσικη θελεις να παιξω.?Αμα μου πει Καρρα θα του πω συγνωμμη δε μπορω να το κανω.! ;)
Επισης εσυ θα χεις κανει μια πρωτη συμφωνια για τη μουσικη με το παιδι ομως μετα πρεπει να δεις και οι καλεσμενοι τι μουσικη ακουν και τι μουσικη θελουν.Δηλαδη αμα σε ενα παρτυ ειναι ολοι οι καλεσμενοι σκυλαδες και εσυ κανεις συμφωνια με το παιδι να παιξεις ξενα,σιγουρα δε θα περασουν καλα και θα χουν παραπονα.
Εγω αν ημουν σαν εσενα θα επαιζα mainstream και μονο...! Απο Avicii - Levels, μεχρι Jennifer Lopez, μεχρι Τaio Cruz κλπ.Φυσικα δεν πρεπει να παραλειψεις τα ελληνικα mainstream.Otherview,Demy,Rec κλπ κλπ...
 

Posted Fri 06 Jul 12 @ 10:05 am
Περί εξοπλισμού:
Αρχικά θα χρειαστείς ηχεία και ενισχυτή(ες). Η επιλογή της ένταση των ηχείων εξαρτάται από τον αριθμό των ανθρώπων, από την διαμόρφωση - διαστάσεις του χώρου, και τις συνθήκες.
Μιας και το πάρτυ θα γίνει σε ανοιχτό χώρο η απαιτήσεις αυξάνονται από το καλημέρα. Ακόμα, αν περιμένετε αρκετά άτομα οι απαιτήσεις και το κόστος αυξάνονται. Στην αντίθετη περίπτωση όπου το πάρτυ είναι σχετικά μικρό ένα σετ 2 ηχείων και ενός ενισχυτή ίσως να είναι ικανοποιητικά.
Καλύτερα να ρωτήσεις τον άνθρωπο όπου θα νοικιάσεις τον εξοπλισμό για το αν τι θα είναι αρκετό και τι όχι.
Στο κομμάτι του εξοπλισμού όπου αφορά το djing, συμβουλή μου είναι να ενοικιάσεις μόνο ότι είσαι σε θέση να χρησιμοποιήσεις. Αν δεν έχεις εμπειρία και τεχνικές γνώσεις πάνω στο θέμα τότε μάλλον θα περιοριστείς στην χρήση του υπολογιστή σου. Γενικά έχεις απεριόριστες επιλογές όπως cd players, controllers, μεικτές, turnatable (pick-up) κ.α.
Σημ.: Οι άνω επιλογές δεν μπορούν να λειτουργήσουν με την έκδοση του vdj που έχεις (όποια και αν είναι αυτή).

Περί μουσικής:
Δεν υπάρχει συνταγή για την επιτυχία. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη σειρά ανά είδος. Αν ψάχνεις για ένα μπούσουλα το μόνο που μπορώ να σου πω, είναι να αρχίσεις από ποιό ήπια ακούσματα σε χαμηλότερες εντάσεις και όχι με τα top hit της εβδομάδας, που ακούγονται παντού. Για να έχεις κάποια υποτυπώδη 'σειρά' πρέπει να έχεις και standard θέμα όπως R n' B party, Greek Party κλπ. Σε πάρτυ σαν και αυτό που θα παίξεις μουσική, δεν υπάρχει standard θέμα και ούτε πρόκειται να αρκεστείς σε ένα είδος. Πάντα θα υπάρχουν οι χαζογκόμενες που θέλουν να ακούσουν Πάολα ακόμα και αν παίζεις R n' B και πάντα θα υπάρχει ο σπαστικός που θα θέλει να ακούσει psychedelic όσο και αν δεν ταιριάζει στην περίσταση. Ο σκοπός σου είναι να τους ευχαριστήσεις όλους.

Αυτό που προτείνω να κάνεις είναι να μαζέψεις κάποια mainstream κομμάτια που ακούγονται, Ελληνικά και Ξένα(το πλέον εύκολο), και να φτιάξεις μια playlist με όποια σειρά θεωρείς εσύ καλή. Αν κάτι δεν λειτουργεί καλά με τα τραγούδια άλλαξέ το επί τόπου.
Σε γενικές γραμμές μην προσπαθήσεις να μπεις πολύ στο πετσί του ρόλου, αφού απ΄ ότι κατάλαβα δεν έχεις κάνει κάτι παρόμοιο. Κοίτα να το απολαύσεις και να μάθεις από αυτό χωρίς να χρειαστεί να κάνεις κάτι που δεν ξέρεις και στην ουσία να 'παίξεις με τη φωτία'

Special Tip: Μιας και τα τραγούδια είναι και θα είναι κατεβασμένα από το youtube μην βάλεις πότε τον ενισχυτή στο τέρμα.

Ότι άλλο χρειαστείς είμαστε στην διάθεσή σου
Achilleas P.
 

Posted Fri 06 Jul 12 @ 10:08 am
Σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις.

Ερώτηση1: Συμφέρει να νοικιάσω τον απαιτούμενο εξοπλισμό από ένα κατάστημα, ή να αρκεστώ στο VDJ? Επίσης, θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα αν συνδέσω έναν ενισχυτή στο pc? Ή να παίξω με τις συνδεσμολογίες έτσι ώστε με το pc να έχω συνδεδεμένο το cdplayer με τα ηχεία του (που είναι υπεραρκετά)

Ερώτηση2: Για έναν που ξεκινάει τώρα το βαρύ έργο του dj( :D ) πόσο θεωρείτε ότι είναι ένα λογικό ποσό για να δώσω για controller ή μείκτη?
 

Posted Fri 06 Jul 12 @ 10:23 am


(Old topics and forums are automatically closed)