Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Virtual Dj Οδηγίες

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

DjHrgeHome userMember since 2012
Καλησπέρα...
Καταρχήν να πούμε ότι είμαι νέος στην παρέααα...
Και για αρχή θα ήθελα να μάθω να χειρίζομαι όσο καλύτερα γινεται το Virtual Dj...
Ότι ξέρει ο καθενας να μου έλεγε θα έμενα ευχαριστιμένος...
Για να σας το διευκρινήσω κιόλας λίγο...θα ήθελα να μου πείτε...σύμφωνα με τα κουμπιά τι γίνεται...γιατί μπαίνω στο mappers και δεν καταλαβαίνω χριστό...σύμφωνα με όλα αυτά που υπάρχουν ανάμεσα από τα decks...γύρω απο τα decks...τα loops τα effects..!!

Ευχαριστώ πολύ!!
 

Posted Sat 19 May 12 @ 7:48 pm
Αρχικά στο αριστερό παράθυρο βλέπεις το σύνολο των εντολών που έχουν καταχωρηθεί. Στο δεξί μέρος του παραθύρου βλέπεις δύο μπάρες. Στην πρώτη με την λειτουργία του key learn εισάγεις το κουμπί που θές να προγραμματίσεις. Στην δεύτερη εισάγεις τον κώδικα.

Για να καταλάβεις τι παίζει πρέπει να γνωρίζεις κάποιους τεχνικούς όρους όπως το cue το loop το effect.
Από την στιγμή που το έχεις κάνει αυτό μπορείς να ξεκινήσεις να mapαρεις το πληκτρολόγιό σου. Στην γλώσσα του προγραμματισμού οι εντολές αυτές ονομάζονται verbs. Εδώ μπορείς να δεις ότι verb υπάρχει για το vdj.
http://www.virtualdj.com/wiki/VDJscript_verbs.html

To mapping του virtual DJ είναι το ποιό προσιτό στον χρήστη και το ποιό ισχυρό σε σχέση με το mapping άλλον προγραμμάτων(προσωπική άποψη).

Αρχικά με τους όρους:
? <- if
: <- else
& <- 'και΄

Θα σου δόσω κάποια παραδείγματα
deck 1 play <- βάζοντας αυτόν το κώδικα σε ένα κουμπί το κουμπί αναλαμβάνει το ιδιότητα του play button στο πρώτο deck
deck 1 play_pause <- ομοίως με από πάνω με την διαφορά πως όταν το deck 1 είναι ενεργό γίνεται παύση του
βάζοντας τον κώδικα χωρίς να ορίζεις σε ποιό deck θες να γίνεται η κάθε ενέργεια, η ενέργεια θα πραγματοποιείται στο deck το οποίος έχεις επιλεγμένο εκείνη την στιγμή (στο skin των 2 deck της atomix εμφανίζεται σαν PFL)

Ας βάλουμε λίγο ποιό σύνθετους όρους στον κώδικά μας
deck 1 play while_pressed <- βάζοντας αυτόν τον κώδικα σε ένα κουμπί το κουμπί πραγματοποιεί την εξής διαδικασίας: Όσο είναι πατημένο το deck 1 παίζει, όταν το κουμπι δεν είναι πατημένο τότε αυτό σταματά και επανέρχεται στο αρχικό του σημείο (με αυτήν την λογική λειτουργεί το cue)

Θα μπορούσα να το κάνω ακόμα ποιό περίπλοκο αλλά πιστεύω πως δεν θα έχει νόημα. Γενικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις τους άνω όρους ? : & μεταβλητές και σταθερούς όρους, ώστε να φτιάξεις κώδικες που θα μπορούν να υποστηρίζουν shift button ακόμα και slip mode (όπως μας έχει δήξει ο djdad:P)
Αν φτάσεις σε αυτό το επίπεδο (δεν είναι και τόσο δύσκολο, πίστεψέ με) τότε θα έχει νόημα να γραφτούν περισσότερες οδηγίες και ταυτόχρονα ποιό περίπλοκες. Αν έχεις κάποιο συγκεκριμένο παράδειγμα τότε γράψε το μας, ώστε να σε βοηθήσουμε.
Επίσης τα πάντα υπάρχουν εδώ αλλά μπήκα στον κόπο να τα γράψω γιατί δεν έιναι και τόσο user friendly οι οδηγίες από την atomix
http://www.virtualdj.com/wiki/VDJscript.html
 

Posted Sat 19 May 12 @ 8:21 pm
apopsisdjPRO InfinitySenior staffMember since 2003
 

Posted Sat 19 May 12 @ 8:23 pm
DjHrgeHome userMember since 2012
Σας ευχαριστώ και τους 2 για την βοήθεια σας!!
Βοηθήσατε πάρα πολυ!
 

Posted Sun 20 May 12 @ 3:50 am


(Old topics and forums are automatically closed)