Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Peri symperiforas kai dikaiwmatwn twn moderators

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
Ανοίγω αυτό το topic γιατί δεν θεωρώ οτι πρέπει να συνεχίσουμε την κουβέντα στο τόπικ που άνοιξε κάποιος χρήστης για εντελώς διαφορετικό θέμα. Ασ το αφήσουμε για συζήτηση που αφορά το πρόβλημά του και όχι για οτιδήποτε άλλο.

Παραθέτω εδώ το μύνημα τοθ djliakos γιατί ουσιαστικά ήταν και η αφορμή για το ανέβασμα του μυνήματος σε επίπεδο moderator από μένα

djliakos.gr wrote :
parakalo polu osoi den exete se original to virtual dj min prokaleite me thn kouventa oti exo to pro basic i' full (magkes k emeis den exoume thn dynatothta na to agorasoume alla den prokaloume)..ante na mazeuomaste!!!!! pitsirikades!


Οι τελευταίοι χαρακτηρισμοί, μπορεί να μην ανήκουν στην κατηγορία των υβριστικών λέξεων, σίγουρα όμως είναι υποτιμητικοί και ερριστικοί. Σε καμμία περίπτωση δεν απαντάνε στο αρχικό ερώτημα και ούτε βοηθάνε τη συζήτηση. Απεναντίας θα μπορούσαν να προκαλέσουν περισσότερα προβλήματα από οτι λύσεις.

Σαν moderators του Ελληνικού Φόρουμ, έχουμε βάλει κάποιους κανόνες σωστής λειτουργίας και πιστέουμε οτι με αυτούς μπορούμε να κρατήσουμε το φόρουμ σε επίπεδα πολιτισμένα, προσφέρωντας λύσεις στους χρήστες του VirtualDJ και σε καμμία περίπτωση δεν θέλουμε τα τόπικς να εξελίσσονται σε αρένες διαμάχης.

Δυστηχώς υπάρχουν πολλοί που καταφεύγουν στην εύκολη λύση του σπασμένου λογισμικού. Έχουμε κάνει άπειρες συζητήσεις πάνω σε αυτό το θέμα. Δεν θα μπω στην διαδικασία ούτε να επαναλάβω κάτι απο αυτά που έχουμε πει, ούτε να πω σε αυτούς που έχουν διαλέξει αυτό τον δρόμο, αν πρέπει να το κάνουν ή οχι.

Το σημαντικότερο προιόν όμως δεν μπορούν να το έχουν σπασμένο. Και αυτό λέγεται ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ. Όσα cracked serial numbers κι αν βρείτε στο ιντερνετ, την υποστήριξη δεν θα την βρείτε σπασμένη. Αυτός είναι και άλλωστε ο λόγος που ζητάμε από τους χρήστες που λένε ότι έχουν την Pro να το δηλώσουν στο προφίλ τους. ΠΑΝΤΑ όμως με ΕΥΓΕΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ και χωρίς να προκαλούμε, άσχετα με την δική τους συμπεριφορά.

Απο την πλευρά του Ελληνικού VirtualDJ Team, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν θα επιτρέψουμε σε καμμία περίπτωση απαράδεκτες, υποτιμητικές και ερριστικές συμπεριφορές. Η άρνηση συμμόρφωσης με τους κανόνες συμπεριφοπράς σε αυτό το Φόρουμ θα συνεπάγεται και κλείδωμα του λογαριασμού σας.

Μπορείτε ευχαρίστςωσ να παραθέσετε τις απόψεις σας στο θέμα, πάντα όμως σεβόμενοι την άποψη του άλλου και τους κοινούς κανόνες που διέπουν οποιοδήποτε κομάτι της κοινωνίας. Μην συγχέετε την δημοκρατία με την αναρχία. Δημοκρατία χωρίς νόμους και κανόνες, σεβασμό τςν δικαιωμάτων αλλά και υποχρεώσεις, δεν υπάρχει και δεν υπήρξε ποτέ.



 

Posted Tue 06 Mar 12 @ 11:17 am
apopsisdjPRO InfinitySenior staffMember since 2003
Λίγα μόνο πράγματα από μένα για το θέμα της δημοκρατείας (στην οποία κατά τα άλλα πιστεύω).
Μήπως την ψαχνετε σε λάθος μέρος ?
Το φόρουμ του VirtualDJ δεν ειναι ένα γενικό φόρουμ για dj's αλλά το φόρουμ ενός συγκεκριμένου εμπορικού προιόντος μιας συγκεκριμμένης εταιρίας.

Ετσι, όσο και αν ψάξετε εδώ θα βρείτε μόνο την δημοκρατεία αυτής της εταιρίας.

Πράγμα που σημαίνει οτι αν έρθετε εδώ με σημαία το traktor δεν θα προκαλέσετε καλή εντύπωση, οπως επείσης αν πάτε στο δικό τους φόρουμ με σημαία το virtualdj. Μια χαρά δημοκρατικά φορουμ ειναι και τα δυο.
Ομοίως αν πάτε σε οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα και καταπατήσετε με οπιονδήποτε τρόπο τους νόμους της.
Πιθανόν να σας συλλάβουν. Δεν σημαίνει πως δεν είναι δημοκρατικη η χώρα. Ενδεχομένως σε μια άλλη χώρα η ιδια πράξη να μήν αποτελεί παράπτωμα.

Οσον αφορά την χρήση η κατάχρηση των δικαιωμάτων που έχουμε, σας διαβεβαιώ πως είμαστε πολύ επιηκεις σε σχέση με τι θα μπορούσαμε η τι ζητάει η εταιρία απο εμάς. Εγω προσωπικά δεν θέλω να είμαι αστυνόμος κανενός.
Ετσι λοιπόν οταν γίνεται μια κίνηση όπως να κλειδώσει ενα τοπικ, τις περισσότερες φορές είναι για να περάσει το μήνημα στους άλλους και ποτέ δεν είναι προσωπικό με αυτόν που γράφει.

Αυτά για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα.
 

Posted Tue 06 Mar 12 @ 3:38 pm
PANOSVPRO InfinityMember since 2007
Αν και ουσιαστικά δεν εχω να γραψω κάτι πανω σε αυτο το τοπικ να πω μονο δυο πραγματακια.
Στο παρελθον εχω περασει και γω ως no licence user (με διαφορετικό nick) και μαλιστα τοτε δεν υπηρχαν ο Μπαμπης και ο Γιωργος ως μοντς (νομιζω μονο ο Δημητρης ως ultra-vip member).
Πάντα το φόρουμ αυτο ηταν "δημοκρατικο" (οσο μπορει να ναι ενας ιδιωτικός ιστότοπος που ανηκει σε μια εταιρεία που παραγει/πουλάει ενα προϊόν) οσο ολοι οι χρήστες του ήταν "διακριτικοί" και δεν διατυμπανιζαν αν κατείχαν η οχι καποια άδεια..
Στο παρελθον εχω διατελέσει και admin αλλα και moderator σε διαφορα φόρουμ και αυτό που αναγνωρίζω είναι οτι τα παιδιά είναι απίστευτα ανεκτικοί και "δημοκρατικοι"(και αυτο δε το λέω επειδή τους γνωρίζω και προσωπικα) και θεωρω πολύ παραπάνω απ όσο τους επιτρέπει η θεση τους.
Οποτε θα παρακαλούσα να προσέχουμε τι γραφουμε πως το γραφουμε και πάντα να το σκεφτόμαστε(δύο φορές μιας και ο γραπτός λόγος παρεξηγείται πολύ πιο έυκολα).
 

Posted Wed 07 Mar 12 @ 3:36 am
Λίγο πολύ κι εγώ οτι είχα να πω το είπα στο άλλο topic.
Παραθέτω μόνο δυο-τρία κύρια σημεία:
PhantomDeejay wrote :
...θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάτι:

Στην δημοκρατία υπάρχουν κανόνες. Κανένας δεν μπορεί να κάνει οτι θέλει. Ακόμα και η αστυνομία για παράδειγμα οφείλει να καταπολεμά το έγκλημα τηρώντας τους νόμους του κράτους. Δεν μπορεί να παρανομήσει για να πιάσει τους παράνομους. Ακόμα και σήμερα πολλές σελίδες διακίνησης "παράνομου υλικού" (προγράμματα, τραγούδια, ταινίες κ.τ.λ.) στηρίζονται σε ένα πολύ απλό νόμο που λέει οτι για να χρησιμοποιήσεις τη συγκεκριμένη σελίδα πρέπει να δεχτείς τους όρους χρήσης της. Και φυσικά στους όρους χρήσης υπάρχει η ρήτρα οτι δεν εκπροσωπείς το νόμο...

Στον χώρο λοιπόν που βρισκόμαστε αυτή την στιγμή υπάρχουν κάποιοι κανόνες λειτουργίας και χρήσης. Είτε μας αρέσουν είτε όχι απο την στιγμή που συμφωνήσαμε μ' αυτούς κατά την εγγραφή μας, πρέπει και οφείλουμε να τους τηρούμε. Στην δημοκρατία δεν έχουμε μόνο δικαιώματα. Έχουμε και υποχρεώσεις. Και η βασικότερη υποχρέωση ενός ατόμου που λειτουργεί με δημοκρατικούς κανόνες είναι ο σεβασμός στα δικαιώματα του άλλου.

Δεν τα γράφω αυτά για να κάνω μάθημα δημοκρατίας σε κανένα. Τα γράφω για να τα θυμηθούμε όλοι μαζί και να "ξέρουμε" τι ζητάμε και πότε βρισκόμαστε εκτός ορίων. Για παράδειγμα ένας χρήστης που έχει σπασμένο πρόγραμμα και έρχεται εδώ για τεχνική υποστήριξη πέρα απο ηθικούς/δεοντολογικούς κανόνες παραβιάζει και δημοκρατικούς κανόνες καθώς δεν σέβεται το δικαίωμα της εταιρείας που κατασκευάζει το πρόγραμμα να βγάλει το νόμιμο κέρδος της απο το προϊόν της. Δεν σέβεται το γεγονός οτι ο χώρος που βρισκόμαστε είναι ιδιωτικός (ανήκει τόσο σαν domain όσο και σαν server στην εταιρεία) και σε ένα ιδιωτικό χώρο ο ιδιοκτήτης μπορεί να ορίζει επιπρόσθετους κανόνες.

Τεχνικά (για παράδειγμα) το κάπνισμα δεν απαγορεύεται σε κλειστούς ιδιωτικούς χώρους, αλλά εσύ μπορείς να θέσεις κανόνα στο σπίτι σου να μην καπνίζουν οι επισκέπτες σου. Σε μια καλή δημοκρατία, όσο φανατικός καπνιστής κι αν είμαι θα πρέπει να σεβαστώ το δικαίωμα να θέτεις κανόνες στο σπίτι σου και θα πρέπει να βγω στη βεράντα/μπαλκόνι/αυλή για να καπνίσω. Εαν δεν σε σεβαστώ και καπνίσω στο σαλόνι σου δίπλα στο 2χρονο παιδί σου, θα πρέπει να θεωρήσω οτι καταπατάται το δημοκρατικό μου δικαίωμα για αυτοδιάθεση αν με πετάξεις έξω;;;
Σ' αυτή την περίπτωση (που καπνίζω στο σαλόνι σου παρά τον φανερό κανόνα σου για το αντίθετο) ποιος είναι αυτός που δεν σέβεται τη δημοκρατία; Εγώ που καπνίζω, ή εσύ που με πετάς έξω;

Τα σχόλια μου απευθύνονται περισσότερο σε όλους τους χρήστες που "αντιδρούν" όταν προσκρούουν πάνω στους κανόνες λειτουργίας αυτής εδώ της σελίδας που μας φιλοξενεί. Και απευθύνονται ακόμα περισσότερο σ' εκείνους τους χρήστες που θεωρούν οτι μπορούν να έχουν απαιτήσεις έχοντας σπασμένο πρόγραμμα... Το έχω ξαναδηλώσει, οτι πέρα απο ηθικούς και δεοντολογικούς λόγους, ένας βασικός λόγος για τον οποίο χρησιμοποιώ γνήσιο software στην δουλειά μου (και δεν μιλάω μόνο για το dj-ing) είναι το γεγονός οτι έτσι ΜΠΟΡΩ να έχω απαιτήσεις απο την εκάστοτε εταιρεία παραγωγής/συγγραφής του όποιου προγράμματος. Και δεν μιλάμε μόνο για προγράμματα των 250 ευρώ, αλλά και για προγράμματα των 3000 και των 10000 ευρώ...

Και θα το επαναλάβω, οτι δεν υπάρχουν περιορισμοί στις απαντήσεις που θέλει οποιοσδήποτε απο μας να δώσει... Υπάρχουν μόνο περιορισμοί στις απαντήσεις που είναι τεχνικά εφικτό να δωθούν. Σε ένα χρήστη που έχει σπασμένη έκδοση και το πρόγραμμα του παρουσιάζει περίεργη (ασταθή) συμπεριφορά που δεν είναι γνωστό οτι την εμφανίζει γενικά το VDJ δεν είναι οτι μας απαγορεύει κάποιος να κάνουμε troubleshooting και να τον βοηθήσουμε. Είναι ΤΕΧΝΙΚΑ αδύνατο να ξέρουμε εαν η περίεργη συμπεριφορά οφείλεται στο σύστημα του ή το σπαστήρι του. Εαν πάρεις μια μηχανή αυτοκινήτου και την τιγκάρεις με after-sale προϊόντα και βελτιώσεις και την πας στην αντιπροσωπεία νομίζεις οτι θα μπορούνε να σου κάνουνε σέρβις; Μόνο αυτός που "πείραξε" την μηχανή σου θα ξέρει τι πρέπει να κάνει.
Το ίδιο ισχύει και με το software. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι το θεωρούν τόσο περίεργο...
Μία σπασμένη έκδοση είναι μία έκδοση που κάποιος πείραξε τον πηγαίο κώδικα της εφαρμογής για να προσπεράσει τους όποιους περιορισμούς της όποιας demo. Απο την στιγμή λοιπόν που ο κώδικας είναι πειραγμένος δεν μπορεί κανένας μας να ξέρει τι παρενέργειες μπορεί να έχουν προκληθεί.

ΤΕΛΟΣ, να σημειώσω οτι ένας χρήστης δεν προκαλεί με το να ρωτήσει πως να σετάρει time-code πχ σαν χρήστης της Home FREE. Θα πάρει πλήρη απάντηση και βοήθεια με μια μικρή σημείωση οτι η λειτουργία time-code δουλεύει μόνο για 10 λεπτά στην Home FREE και οτι θα πρέπει να αγοράσει την PRO Full αν θέλει να χρησιμοποιήσει πλήρως τις λειτουργίες time-code. Προσωπικά δεν βλέπω κάτι κακό σ' αυτό... Δηλαδή και αυτός ρωτώντας "διακριτικά" παίρνει την απάντηση σου, και "εμείς" μπορούμε να βοηθήσουμε χωρίς ηθικούς φραγμούς προσπαθώντας παράλληλα να του "προωθήσουμε" την έκδοση που πραγματικά χρειάζεται, και είναι στο χέρι του να την αγοράσει όταν και όποτε θελήσει ή μπορέσει.

 

Posted Wed 07 Mar 12 @ 5:42 am


(Old topics and forums are automatically closed)