Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Τα φώτα σας για την αγορά του πρώτου μου Controller

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

Γεια χαρά. Καλή χρονιά.
Πριν λίγες μέρες πούλησα το Pioneer Cmx 3000 με το οποίο έμαθα όσα ξέρω ως Dj. Πρέπει να πάω για αγορά controller. Θα ήθελα λοιπόν τα φώτα σας. Κοιτάω εδώ και αρκετό καιρό την DENON DN-MC6000 , την Traktor S4 και την PIONEER - DDJ-T1 και τώρα πρόσφατα είδα και την VESTAX VCI 400. Μέχρι σήμερα έχω δοκιμάσει μόνο το Mix vibes DVS χωρίς controller όμως και έχω δοκιμάσει και την demo version του VDJ. Έχω μπει στην λογική του να παίζεις με υπολογιστή και με την εμπηρεία πάνω σε μηχανήματα της pioneer κλείνω πιο πολύ στο DDJ-T1 έχω όμως ακούσει πολύ καλά λόγια και για το μηχάνημα της Denon. Το κακό που βλέπω είναι ότι κανένα controller πλην του vestax δεν συνοδεύεται από το VDJ το οποίο θα με βόλευε γιατί στο παρελθόν έπαιζα πολύ videoclips και καραόκε. Λόγω περιορισμένου μπάτζετ δεν θα πάω άμεσα για αγορά και του VDJ και θα παίξω με το πρόγραμμα που συνοδεύει τον εκάστοτε controller. Μόνο αν πάρω το vestax και έχει μεγάλη έκπτωση η αναβάθμιση σε Pro.

Θα ήθελα λοιπόν να μου πείτε γνώμες για αυτούς τους τέσσερις Midi Controllers
 

Posted Tue 10 Jan 12 @ 8:02 pm
Με αυτά που λες θα σου προτείνω να πάρεις το Vestax αν και εγώ προσωπικά είμαι κάτοχος της MC6000 και είμαι 100% ικανοποιημένος.

Σημ: Απο όλες τις παραπάνω κονσόλες η MC6000 είναι η μοναδική που είναι ΚΑΙ stand-alone hardware mixer. Δηλαδή είναι το μοναδικό μηχάνημα που μπορεί να δουλέψει και σαν κανονικός μίκτης χωρίς Η/Υ.
Απο την άλλη η S4 δεν υποστηρίζεται σωστά και ούτε θα υποστηριχτεί ποτέ απο το VirtualDj ή οποιοδήποτε άλλο software πλην του Traktor καθώς η Native Instruments έχει "κλειδώσει" κάποια στοιχεία επικοινωνίας της κονσόλας (δηλαδή η κονσόλα δεν είναι 100% καθαρός MIDI controller). Τέλος για τον ίδιο περίπου λόγο ούτε το DDJ-T1 υποστηρίζεται επίσημα απο το VirtualDj. Υπάρχει mapper διαθέσιμος για download που έχει φτιαχτεί απο κάποιο χρήστη, αλλά παρέχει μόνο βασική υποστήριξη. Αντίθετα το DDJ-S1 υποστηρίζεται πλήρως.

Παρεμπιπτόντως δεν ξέρω τι έκπτωση ακριβώς δίνει το Vestax αλλά υπολόγιζε οτι θα χρειαστείς από 150 μέχρι 200 ευρώ περίπου για την αναβάθμιση σε PRO Full.

Υ.Γ.:
Αν θες ντε και καλά Pioneer μπορείς να πάρεις την ERGO που επίσης έρχεται με VirtualDj LE. Διαφορετικά κοίταξε την DDJ-S1. Στην θέση σου δεν θα αγόραζα την DDJ-T1 αν δεν ήμουν διατεθειμένος να την χρησιμοποιήσω μόνο με το Traktor.
 

Posted Wed 11 Jan 12 @ 1:05 am
djsadimPRO InfinityMember since 2006
na rotisw kati axeto h DDJ-S1 exei hardware mixe 'h einai midi
 

Posted Wed 11 Jan 12 @ 5:11 am
MIDI. Έχει μόνο ένα AUX IN που το κάνει pass-through στο master. Με λίγα λόγια εκεί συνδέεις ένα άλλο κανονικό μίκτη για να δουλεύει παράλληλα με το S1. Και απ' οτι γνωρίζω το pass-through είναι hardware function που σημαίνει οτι λειτουργεί και χωρίς η κονσόλα να είναι συνδεδεμένη στον Η/Υ
 

Posted Wed 11 Jan 12 @ 5:15 am
djsadimPRO InfinityMember since 2006
ok!
opote einai akribos opos einai kai h ergo
 

Posted Wed 11 Jan 12 @ 5:37 am
Dee PPRO InfinityMember since 2006
Ως κάτοχος της VCI-400, θα πρότεινα κάτι μεταξύ Vestax kai Denon. Και τα δύο είναι άριστα, αλλά έχουν λίγο διαφορετικά χαρακτηριστικά:
Vestax: πολλά κουμπιά για ανάθεση cue points, loops, fx μέσω mapping και 7 endless encoders συν filter knobs.
Denon: stand-alone μίκτης

Έτσι, θα έλεγα ότι το Vestax είναι περισσότερο κατάλληλο για controllerism (individual mapping), ενώ το Denon περισσότερο για έναν mobile DJ.
 

Posted Wed 11 Jan 12 @ 11:42 am


(Old topics and forums are automatically closed)