Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Netbook + Virtual Dj

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

fitch101PRO SubscriberMember since 2011
Γειά σας παιδιά,

είμαι καινούριος στο φόρουμ αλλά απ'ότι είδα υπάρχουν πολλά ενδιαφέντα θέματα που συζητιούνται αλλά και μεγάλη ανταπόκριση για βοήθεια.

Άνοιξα αυτό το τόπικ γιατί με τη σειρά μου και γω θέλω βοήθεια για κάτι πολύ συγκεκριμένο. Το αναφέρω αυτό γιατί έχω ήδη διαβάσει σχεδόν ό,τι παρόμοιο τόπικ υπήρχε με το θέμα μου, το οποίο δεν είναι άλλο από το συνδυασμό netbook + Virtual Dj.

Λόγω οικονομικών δυσκολιών αυτή την περίοδο δεν μπορώ να διαθέσω χρήματα για την αγορά κάποιου λάπτοπ, οπότε αναγκαστικά θα χρησιμοποιήσω το netbook που έχω και ειναι ένα Compaq Mini CQ10-150SV (Intel Atom N270 1,66 Ghz single core, 1 Gb RAM, 160 Gb HDD, Windows 7 Starter).
Το netbook είναι σαν καινούριο γιατί το έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστα (έχω 2 τέτοια και απλά χρησιμοποιώ το ένα και το 2ο το έχω καβάτζα και είπα να το εκμεταλευτώ τώρα).

Επίσης θέλω να πάρω και μια κονσόλα και έχω καταλήξει στη Reloop Mixage που μου αρέσει και είναι και σε ικανοποιητική τιμή (200 ευρό).

Συγκεκριμένα λοιπόν θέλω να μάθω:

1.Μπορεί το Virtual να τρέξει άφοβα στο netbook και για πόσες ώρες "παιξίματος" χωρίς το netbook κρασάρει/κολλήσει???
2.Ποιά έκδοση του Virtual θα πρέπει να βάλω??? (υποθέτω παλιότερες εκδόσεις είναι και ελαφρύτερες ή κάνω λάθος?)
3.Πώς ακριβώς θα πρέπει να σετάρω το netbook ώστε να είναι dedicated στο Virtual, αφού δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσω για άλλο σκοπο???
4.Πώς ακριβώς θα πρέπει να σετάρω το Virtual, πάλι για να μην υπάρχει πρόβλημα???

Και τα 4 ερωτήματα υποθέτω αφορούν τους πόρους συστήματος του καημένου του netbook...

Να μην ξεχάσω ότι έχω φυσικά και εξωτερικό σκληρό για τα τραγούδια (αν νομίζετε ότι θα υπάρχει πρόβλημα να εχω όσα χωρέσουν στο σκληρό του netbook)

Άν χρειάζεστε κάποια άλλη διευκρίνηση για το θέμα δε νομίζω γιατί δεν πρέπει να ξέχασα τίποτα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 

Posted Sun 16 Oct 11 @ 7:36 pm
1. Μπορεί να παίξει άνετα για όσες ώρες θέλεις.
2. Θα βάλεις την τελευταία διαθέσιμη για τον controller σου (εφόσον παρέχει το VirtualDj LE). Διαφορετικά θα βάλεις την τελευταία έκδοση VirtualDj PRO Full διαθέσιμη απο εδώ: http://www.virtualdj.com/buy/index.html
Είναι λάθος να πιστεύεις οτι οι πιο παλιές εκδόσεις είναι πιο "ελαφριές". Εξάλλου εαν δεν θες να παίξεις βίντεο (πράγμα "τραβηγμένο" για ένα netbook) οι απαιτήσεις του VDJ σε επεξεργαστική ισχύ είναι πολύ μικρές.
3. Καταργείς οποιαδήποτε περιττή εφαρμογή. Ρυθμίζεις τα Windows για βέλτιστες επιδώσεις και όχι για εξοικονόμηση ενέργειας και απενεργοποιείς όλα τα περριτά οπτικά εφφέ.
4. Απλά θα κάνεις εγκατάσταση και θα επιλέξεις τις προτιμήσεις σου όπως σε βολεύουν. Το μοναδικά που πρέπει να προσέξεις είναι:
Α) Θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάποιο skin που να έχει ανάλυση ίδια με την ανάλυση της οθόνης του Netbook σου.
Β) Σε επεξεργαστή Atom καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις τον απλό αλγόριθμο Master Tempo και όχι τον HQ


Τέλος να σου πω κάτι ακόμα:
Έχω τρέξει το VirtualDj 7 σε επεξεργαστή Atom με 1GB RAM και έτρεχε χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Αργούσε λίγο περισσότερο να φορτώσει πλήρως τα τραγούδια στα deck (πχ 8 δευτερόλεπτα αντί για 4) αλλά και πάλι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα στην αναπαραγωγή ή στην σταθερότητα του προγράμματος.
Επίσης πρέπει να προσέξεις αρκετά τον controller που θες να αγοράσεις. Τον συγκεκριμένο controller τον ακούω προσωπικά πρώτη φορά, και γι αυτό κοίτα να δεις αν δίνει το VirtualDj LE. Εαν το δίνει τότε είσαι ΟΚ. Εαν δεν το δίνει ψάξε να δεις αν ο συγκεκριμένος controller υποστηρίζεται απο το VirtualDj και αν υποστηρίζεται χωρίς προβλήματα. Ξέρω οτι κάποιος controller της Reloop έχει θέματα με το VirtualDj οπότε θα είναι κρίμα να παίσεις στην "περίπτωση"
Αν ο controller δίνει "δώρο" το VirtualDj LE τότε θα έχεις μια καλή έκπτωση στην αγορά του VirtualDj PRO Full. Η έκπτωση μπορεί να φτάνει και το 50% !!! Εαν δεν δίνει "δώρο" το VirtualDj αλλά υποστηρίζεται απο το VirtualDj τότε αναγκαστικά θα πρέπει να αγοράσεις την έκδοση PRO Full.
Επειδή θα παίξεις με netbook θα πρέπει να προσέξεις αρκετά την ανάλυση της οθόνης του netbook. Η μικρότερη ανάλυση που υποστηρίζει το VirtualDJ PRO Full είναι 1024X600. Δεν ξέρω τι γίνεται με τις LE εκδόσεις και τι αναλύσεις διαθέτουν, αλλά αν χρειστείς skin για να βλέπεις το VDJ σωστά στην οθόνη σου τότε να ξέρεις οτι skins μπορούν να κατεβάσουν ΜΟΝΟ οι χρήστες που διαθέτουν το VirtualDj PRO Full.
 

Posted Mon 17 Oct 11 @ 2:52 am
fitch101PRO SubscriberMember since 2011
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση, ήταν πλήρως κατατοπιστική. Δυο πραγματάκια θέλω να ρωτήσω ακόμη και νομίζω καταλήγω.

1. Όσον αφορά το controller, η Reloop δίνει bundled το Traktor LE, αλλά ρώτησα στο μαγαζί που θα την πάρω (αυτός που το έχει είναι φιλαράκι) και μου είπε ότι όσοι αγόρασαν τη Reloop τη δουλεύουν με το Virtual χωρίς κανένα πρόβλημα και για την ακρίβεια είπε "Είναι δυνατόν ένα controller που βγήκε το 2011 να μην "τρέχει" ένα πρόγραμμα που κυκλοφορεί εδώ και 10 χρόνια?"

2. Το συγκεκριμένο controller, το οποίο είναι ΜΕ κάρτα ήχου φυσικά, έχει κάποια system requirements. Αυτά επηρρεάζουν καθόλου το netbook ή το "δέχεται" σαν hardware και δεν υπάρχει πρόβλημα???

3. Το netbook έχει 1gb RAM. Έχει νόημα να την αυξήσω στα 2gb που είναι και το maximum που παίρνει? Θα δω διαφορά στην απόδοση?

Νομίζω δεν υπάρχει τίποτα άλλο να ρωτήσω!!!

Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια.
 

Posted Fri 21 Oct 11 @ 11:54 am
1) Αν προσέξεις τι έγραψα θα καταλάβεις καλύτερα. Αν δουλεύει σωστά με VirtualDj τότε το μόνο που θα πρέπει να σε απασχολεί είναι οτι θα πρέπει να αγοράσεις το VirtualDj PRO Full χωρίς έκπτωση. (Αν έδινε VirtualDj LE τότε θα είχες έκπτωση...) Και για να λύσω την απορία του φίλου σου, το KONTROL S4 για παράδειγμα (που είναι κατασκευής 2010) έχει πολλές ασυμβατότητες με όλα τα προγράμματα της αγοράς εκτός του Traktor.

2) Παίζουν ρόλο τα system requirements μόνο των drivers της κάρτας ήχου. Δεν παίζουν ρόλο τα system requirements του Traktor LE. Αυτό στο γράφω γιατί πολλές φορές δεν είναι σαφές αν τα system requirements αφορούν τον controller ή το πρόγραμμα που τους συνοδεύει. Γενικά όμως αυτά τα requirements δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα απαιτητικά οπότε δεν θα έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα.

3) Καλό θα είναι να βάλεις και το 2ο GB. Όχι τόσο για το VirtualDj όσο για να "αναπνέει" καλύτερα το netbook...
 

Posted Fri 21 Oct 11 @ 12:13 pm
fitch101PRO SubscriberMember since 2011
Ευχαριστώ.
 

Posted Fri 21 Oct 11 @ 12:16 pm
kalhmera se olous.to savvato ksekinaw na paizw se ena club kai exw Virtual DJ Pro 7.0.5 And Crack uparxei periptwsh na kollhsei h na sveisei na vgalei kapoio allo provlhma euxaristw
 

Posted Fri 11 Jan 13 @ 1:53 am
Ναι, υπάρχει. Και υπάρχει γιατί κάποιος πείραξε τον κώδικα του προγράμματος ώστε να δουλεύει το crack. Όμως το τι παρενέργειες μπορεί να έχει αυτός ο πλέον πειραγμένος κώδικας είναι άγνωστο. Πολλές φορές χρήστες με σπασμένη έκδοση είχαν προβλήματα αστάθειας που οφειλόταν στην σπασμένη έκδοση.

Υ.Γ.:
Σέβομαι την ειλικρίνια σου! Προσπάθησε κι εσύ να σεβαστείς λίγο τον χώρο που βρίσκεσαι (επίσημη σελίδα του VirtualDj) ;)
 

Posted Fri 11 Jan 13 @ 2:02 am


(Old topics and forums are automatically closed)