Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Denon DN-HD2500 [REVIEW]

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

PANOSVPRO InfinityMember since 2007

Αν και λίγο καθυστερημενα (αρκετα θα λεγα :P) παρουσιαζω το πρωτο τμημα του review για τον εν λογο controller.
ο συγκεκριμενος controller δεν ειναι απλα ενας controller... ειναι:
1. stand alone player με ενσωματωμενο σκληρό δίσκο 40gb και usb slot (για έξτρα δίσκο usb, usb stick, usb keyboard -usb hub για να μπουν όλα τα παραπάνω μαζί)
2. midi controller
3. καρτα ήχου με ASIO με 2 αναλογικές εξοδους (δεξι + αριστερό κανάλι), 2 ψηφιακές (δεξί + αριστερό κανάλι) και 2 faderstart (για συνεργασια με καταληλο μικτη)
4. cd player / mp3 player με το BU4500 με usb slot.(για έξτρα δίσκο usb, usb stick, usb keyboard -usb hub για να μπουν όλα τα παραπάνω μαζί)

το review εχει "στηθει" πανω σε 2 συστήματα ήχου:
α. booth/"studio" (μεταξύ άλλων, mixer vestax VMC-004, amp. NAD 304, speakers. TANNOY M1)
β. HiFi (μεταξύ άλλων, preamp. NAD C 165BEE, amp. class A tube 2x18 RMS-ιδιοκατασκευη-, speakers. KEF concerto)
και ένα λάπτοπ (αυτό που με συνοδεύει στα gigs)
α. ΙΒΜ Χ40 12.1' centrino 1.4 MHz 2gb ram, winxp sp2 tweaked


παμε στα βασικά..
1. ποιότητα κατασκευής.
-Λογω εμπειρίας (παλαιάς σχολής) αλλα και ιδιοτητας (clubdj) προτιμώ ξεκάθαρα τους rackmount controllers ή εστω single deck controllers..
ΟΧΙ κονσόλες, ΟΧΙ all in one λυσεις.
εχω παίξει (σε επίπεδο testing παντα) με αρκετές κονσόλες και controllers, επίσης έχω ενα numark dmc-1 και είχα numark dmc-2.
στην ποιότητα κατασκευής λεω οτι είναι απλα denon!!

κλάσης ανώτερη κατασκευή απο το dmc-2 ...στιβαρη σιδερενια κατασκευή με αριστης ποιότητας σαγρε ηλεκτροστατική βαφή.
αρκετά βαριά ..(πολύ βαρυτερη απο την dmc-2 αλλα και την hercules steel) με μπουτόν και λαστιχένια αλλα και μεταλλικά.
Τα λαστιχένια (αν και τα ιδανικότερα για μένα θα ταν πλαστικά με διαδρομη-τυπου cdj 500, sldz1200) ειναι πάρα πολυ καλα (εως άριστα) χωρις περιθώρια λάθους.
Τα μεταλλικα από την άλλη (ειναι μόνο για τα εφφε) ειναι και αυτα μια χαρα.
Γενικότερα όλα τα μπουτόν αλλα και τα jog ειναι παρα πολύ καλα και δεν θα προβληματίσουν..Τα δε main jogs ειναι απίστευτα ακριβής σε scratch mode (δεν ειναι πραγματικό touch αλλα ειναι press) και αυτο συμβαίνει κατόπιν επιλογής (scratch/bend)
2. χωροταξία και τοποθέτηση
Γενικότερα δε νομιζω να προβληματίσει, τα κουμπιά ειναι πάνω κάτω στα ίδια σημεία που τα συναντας σε αντίστοιχα players (εκτός από τα εφε αλλα και το jog επιλογής track)
H οθόνη ξενιζει λίγο που ναι μία και τετράγωνη στο κέντρο αλλά χωρίζεται στην μέση, είναι υψηλής ευκρίνειας, και δείχνει ότι χρειάζεται αν και θα θελα να ειναι είτε μεγαλύτερη είτε να είναι δύο μονές(για να προσδίδει μεγαλύτερη ευκολία στο browsing κατα κύριο λόγο αλλά και στο ψαξιμο των usb devices είτε στον εσωτερικό δίσκο.
Μεγάλο αρνητικό για εμενα ειναι το βάθος την κονσόλας τι εννοώ με αυτό...
Αν την βάλεις (οχι εντοιχισμενη) κατω από το μικτη (απο ενα τυπικο pioneer 800 ή 600 ή a&h ) είναι ψηλότερη και υπάρχει λίγο θέμα στο χειρισμό..(θα δούμε πώς θα το λυσω αυτό...κατι εχω στα υπόψιν)

προχωράμε στα ειδικότερα.
3. κάρτα ήχου.
2 channel stereo out + digital out δυστηχώς μόνο σε ASIO mode και officially ΜΟΝΟ se windows.
α. ποιοτητα ήχου (σύγκριση με ΜΑΥΑ 44)
Μικρές οι διαφορές κυρίως να διακρίνονται στην ζωντανια και την φυσικότητα του ήχου
β. ένταση ήχου (σύθγκριση με ΜΑΥΑ 44)...
Χαμηλότερη από την ΜΑΥΑ
γ. ταχύτητα απόκρισης (συγκριση με ΜΑΥΑ 44)
σ'αυτο τον τομέα υπερτερεί η ΜΑΥΑ...χωρις κλικς και ποπς μπορει να κατέβει μέχρι τα 10ms ενώ αντίστοιχα η ΜΑΥΑ φτάνει για πλάκα τα 6...
ΟΜΩΣ το λαπτοπ όπως προανέφερα δεν είναι τοπ σε επιδόσεις (αν και για μουσική που ασχολουμαι μονο είναι ΤΟΠ απο απόδοση και σταθερότητα) οπότε επιφυλάσσομαι να το δοκιμάσω και σε ενα τετραπύρινο desktop που χω μήπως τα πάει καλύτερα.
Βέβαια για να μαστε και ειλικρινής την καθυστερηση δεν την νιώθεις..δλδ στις εντολες στην κονσόλα και την εξοδο στον ήχο είναι σχεδόν εφάμιλλη με την ΜΑΥΑ ρυθμισμένη στα 6ms..
κοινώς δε θα προβληματίσει κανέναν

4. midi controller
ยจοταν παιζεις με εταιρία όπως η Denon δεν σκεφτεσαι κατι διαφορετικο...πληρης υποστήριξη απο οποιοδήποτε πρόγραμμα djing.
δεν εχω να πω κάτι πάνω σ αυτο...απλα το κουμπωνεις και το vdj το αναγνωρίζει κανονικά...το ίδιο συμβαίνει και με το traktor (ορτώνεις το καταληλο Tsi και είσαι κομπλε)
παραμετροποιείται στα παντα και είναι αμεσότατο ...ειδικότερα στα jogs (που συγκριτικά με την DMC-2 που σημειωτέων ειναι HID) είναι ακριβέστερα (εως ακριβέστατα) και ταχύτερα...
Μεγάλο αρνητικό ...η οθονη δεν δείχνει πληροφορίες για το προγραμμα που παίζεις.. (για οποιοδήποτε προγραμμα που χρησιμοποιήσεις...vdj,serato,traktor κλπ)

5. - database usage "stand alone player mode"
οταν το χρησιμοποιεις σαν αυτόνομο player μπορεις να δουλέψεις την βαση του εσωτερικου σκληρού με το προγραμμα της denon (λίγο ιδιαιτερο και κατα τη γνωμη μου δυσχρηστο) η απλα μπορεις να το βαλεις με το usb στο pc σου και να του ρίξεις τραγουδια μέσα (mp3) και να σου φτίαξει/ενημερώσει την βάση μόνο του.

6. audio mode "stand alone player mode"
to be continued in part 2 :P

 

Posted Sun 28 Nov 10 @ 2:43 pm
φιλε μου καλησπερα..μιας και εχεις απ οτι βλεπω κολλησει και πολυ καλα κανεις με την denon ηθελα αν βρεις λιγο χρονο να μου απαντησεις στο παρακατω
θελω και ψαχνω μεταξυ numark,pioneer denon να παρω 2 cd το οποια να ειναι και controlers Μαζι,,,στην denon εχω καταληξει στο dn-s1200
αν ξερεις θα ηθελα να μου ελεγες την αποψη σου για το συγκεκριμενο και επισης αν και πως μπορει να οδηγηθει ως controler

βρηκα mapers αλλα δυστηχως δεν ηταν σαφης ο τροπος εγκαταστασης τους και εχω κολλησει
ευχαριστω εκ τον προτερων
 

Posted Fri 03 Jun 11 @ 5:49 pm
PANOSVPRO InfinityMember since 2007
και γω ειμαι σε αυτο το διλημμα...DENON 1200 , PIONEER 400... και τα 2 μηχανηματα ειναι σχεδον ιδια τελικα...που μπερδευτικες με το map?
 

Posted Sat 04 Jun 11 @ 12:44 pm
καλησπερα θα σου πω φιλε μου
να κατεβασεις και τα δυο μαπ θα δεις οτι οταν αποσυμπιεσεις το μεν της νιουμαρκ ειναι σωστο κ μπορει να εγκατασταθει ενω στην ντενον ειναι σαν του λειπει η κατι,,,τωρα απο απαντηση συναδελφου που μολις διαβασα μου ειπε να μην μπλεξω με μαπερς και να εγκαταστησω στο βιρτουαλ κατευθειαν,,,σχεδον δυο χρονια δουλευα τα 400αρια αριστα στην χρηση γρηγορα και χωρις το παραμικρο κολλημα,,,ο μ ο ς ειχα εγκαταστησει μαπερς απο το σαιτ μας,,αλλιως δεν δουλευαν,,τωρα,,να σε βοηθησω κ εγω οσο μπορω,,το ντενον αν και μου αρεσαι πολυ και την θεωρω πολυ δυνατη επιλογη θα σου προτεινα να το αφησεις,,ειναι παλιο το μοντελο,,απο 2007 η 2008 αν δεν κανω λαθος και δεν υπαρχει υποστηριξη
το νιουμαρκ το ndx 800 το θεωρω το ποιο καλο σαν αξια και χρημα στην τωρινη φαση αλλα,,,εδω ειναι το αλλα...δεν το εχω δει ουτε δουλεψει,,στο γιου τιουμπ που βρηκα αρκετα βιντεο φενεται να εναι δυναμητης,,,αλλα κατεληξα να δω αν μπορω να βρω κανα 400αρι μεταχειρησμενο απο δικο μου ανθρωπο η αλλοιως θα παρω τα νιουμαρκ,,,τωρα οποιος εχει κατι υποψιν και μπορει να βοηθησει με μεγαλη χαρα να τον ακουσω,,,οι εποχες μας ειναι παρα πολυ δυσκολες και δεν μας περνει για στροβοτιμονιες
 

Posted Sat 04 Jun 11 @ 8:49 pm
PANOSVPRO InfinityMember since 2007
νομιζω οτι εχεις μπλεχτει λιγο...
στο vdj 7 και πανω υποστηριζονται native χωρις επιπλεον mapper, τωρα αν θες το κατι αλλο παραμετροποιησε τον εκαστοτε stock μαππερ συμφωνα με τα δικα σου γουστα...
 

Posted Mon 06 Jun 11 @ 4:27 am


(Old topics and forums are automatically closed)