Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: sound freeze by fx?
Καλησπερα, παραθετω τα γεγονοτα της χθεσινης εκδηλωσης...
Ενω παιζει κομματι και εχω ηδη ετοιμο το επομενο, χωρις να ακουμπησω κατι κοβεται μαχαιρι ο ηχος. Αφου βεβαιωνομαι οτι το προβλημα ειναι απο εμενα, και οχι απο τον μεικτη και μετα (γυρω στα 15''), κοιταω την sx3 ψυχραιμος σχετικα, και βλεπω οτι δεν παιζουν τα led στο καναλι ενω τα master led ειναι σταθερα αναμενα στο πρωτο πορτοκαλι. Παταω apply στην SX3 απο το sound config (κατι που κατα καιρους που κανει κατι περιεργα ο ηχος τον επαναφερει στα κανονικα του),αλλα τιποτα. Κλεινω αμεσως την κονσολα απο το power button και την ξανανοιγω και εξακολουθω να μην εχω ηχο. Επαναλαμβανω την ιδια διαδικασια αφηνοντας την 2-3'' κλειστη αλλα και παλι τιποτα. Κλεινω το vdj και το ξανανοιγω και παιζει κανονικα. Ολο το βραδυ επαιξε κανονικα.
Κατα τη διαρκεια της διακοπης (γυρω στο 1.5λεπτο) ΔΕΝ δοκιμασα να παιξω το αλλο καναλι που ειχα ετοιμο, ουτε να φορτωσω αλλο κομματι στο ιδιο deck, γιατι για καποιος δικους μου λογους εκεινη την ωρα ειχα πειστει οτι εφταιγε η sx3.
Αργοτερα και στην εξελιξη της βραδιας αφου χαλαρωσα και μου περασανε τα νευρα σκεφτηκα-θυμηθηκα οτι την ωρα που φορτωσα το κομματι ενεργοποιησα το ΒFX echo, και το αφησα ανοικτο πανω απο 20-25 δευτερα, και περιμενοντας την ωρα της αλλαγης να περιστρεψω το parametr 1 για να σβησω το κομματι με echo. Αυτο δεν το κανω σχεδον ποτε. Παντα τα effect τα ενεργοποιω την ωρα που τα χρειαζομαι στιγμιαια. Επειτα θυμηθηκα οτι καποια στιγμη στο παρελθον που ειχα παλι παρατεταμενη χρηση (πιθανως του ιδιου fx, με καποια σχετικη επιφυλαξη) ο ηχος αρχισε να γρατζουναει και να τρεμοπαιζει και τοτε εσπευσα να κλεισω το fx και επανηλθε στα κανονικα του ακαριαια....Υπαρχει περιπτωση να εφταιγε κι εχθες το FX που ηταν στο ΟΝ και ας μην ειχε ενεργοποιηθει απο την παραμετρο? (παραθετω και φωτο). Εχει αναφερθει κατι για το συγκεκριμενο, ή και για καποιο αλλο FX? Μπορει να βγει καποιο αλλο συμπερασμα απο αυτα που ανεφερα?
 

Posted Mon 27 Sep 21 @ 7:29 pm
djdadPRO InfinityDevelopment ManagerMember since 2005
Ναι, πολύ πιθανό να ήταν το FX. Και εξηγεί γιατί ο ήχος επανήλθε μετά από επανεκκίνηση του VirtualDJ (γίνονται reset όλα τα Effects).

Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί χρησιμοποιείς το BFX-Echo και όχι το default Echo FX.
Προσωπικά θεωρώ τα FXs που έχει ανεβάσει ο χρήστης Deun-Deun (τα BFX και CDX) πολύ κακοφτιαγμένα και με πολλά προβλήματα.
 

Posted Tue 28 Sep 21 @ 1:21 pm
djdad wrote :
Ναι, πολύ πιθανό να ήταν το FX. Και εξηγεί γιατί ο ήχος επανήλθε μετά από επανεκκίνηση του VirtualDJ (γίνονται reset όλα τα Effects).

Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί χρησιμοποιείς το BFX-Echo και όχι το default Echo FX.
Προσωπικά θεωρώ τα FXs που έχει ανεβάσει ο χρήστης Deun-Deun (τα BFX και CDX) πολύ κακοφτιαγμένα και με πολλά προβλήματα.


Ειχα την εντυπωση (πολυ λαθεμενη) οτι απο την 64bit και μετα ολα τα FX ηταν Official και δεν εφτιαχναν οι χρηστες πια...!!! Τωρα θα δεις που θα παει...
Βασικα χρησιμοποιω και το default echo και το echo out καθως και το loop out και το BFX.
O λογος ειναι οτι αποφασιζω τελευταια στιγμη και αναλογα με τις αναγκες της εκαστοτε μιξης-αλλαγης πως θα χρησιμοποιησω το echo (πχ 1/1, 1/4, 3/4 ή την διαρκεια). Ετσι εχω παραμετροποιησει το καθε fx διαφορετικα και αναλογως τι θελω χρησιμοποιω το αναλογο button. Το BFX με ειχε βολεψει γιατι με το knob (παραμετρος 1=dry mix) γυρνωντας το στο τερμα σταματαγε και το κομματι.Τωρα μαλλον θα πρεπει να προσανατολιστω με mapping κουμπιων με αναλογες εντολες στο ιδιο echo (default), και θα τα καταργησω τα αλλα.
Σου παραθετω και τα fx που χρησιμοποιω να μου πεις αν υπαρχει καποιο αλλο επιφοβο.
Fx1 FreezeVerbe
Fx2 scratch DNA
Fx3 Bfx echo
Fx4 Echo out
Fx5 Echo (default)
Fx6 Loop out
Fx7 beatgrid
Fx8 dump
Fx9 cut

Υ.Γ. αν ειχα σκεφτει να φορτωσω αλλο κομματι στο deck που ηταν στον αερα θα εκανε reset το fx και λογικα θα επαιζε οποτε θα ηξερα σιγουρα οτι εφταιγε αυτο...ή εστω να παταγα το PANIC που τα απενεργοποιει ολα... αλλα εκεινη την ωρα...
Y.Γ. 2 Αν μπορεις βοηθησε με λιγο με την διαμορφωση της εντολης για την παραμετρο 2 (default echo)... πχ deck left effect 'echo' active & param_1_ (τι ακολουθει για 1/1 ή 3/4 κτλ)
 

Posted Tue 28 Sep 21 @ 2:08 pm
Echo 1/64
effect_active 'echo' & effect_slider 'echo' 2 0


Echo 1/32
effect_active 'echo' & effect_slider 'echo' 2 0.1


Echo 1/16
effect_active 'echo' & effect_slider 'echo' 2 0.2


Echo 1/8
effect_active 'echo' & effect_slider 'echo' 2 0.3


Echo 1/4
effect_active 'echo' & effect_slider 'echo' 2 0.4


Echo 1/2
effect_active 'echo' & effect_slider 'echo' 2 0.5


Echo 3/4
effect_active 'echo' & effect_slider 'echo' 2 0.6


Echo 1
effect_active 'echo' & effect_slider 'echo' 2 0.7


Echo 2
effect_active 'echo' & effect_slider 'echo' 2 0.8


Echo 4
effect_active 'echo' & effect_slider 'echo' 2 0.9


Echo 8
effect_active 'echo' & effect_slider 'echo' 2 1.0



Επίσης μπορείς να γράψεις και το εξής:
Echo 1/2
effect_active 'echo' & effect_beats 'echo' 0.5


Εδώ στο τέλος βάζεις κατευθείαν την τιμή που θες σε beats (1/2 = 0.5)

Hint:
Αν δεν θες να φτάνει το ποτενσιόμετρο των effect στο τέρμα που το echo "παγώνει" μπορείς να κάνεις remap το knob σε κάτι τύπου
device_side 'left' ? var '$SX3_MICFX1' ? effect_slider 'sampler' 1 : param_multiply 0.9 & effect_slider 1 : var '$SX3_MICFX2' ? effect_slider 'sampler' 1 : param_multiply 0.9 & effect_slider 1

Αυτός ο κώδικας είναι για το FX1 knob της SX3
Σε γενικότερο επίπεδο αυτό που χρειάζεται να προσέξεις είναι το
param_multiply 0.9 & effect_slider 1

Αυτό στην ουσία κάνει το knob να τερματίζει στο 90% με αποτέλεσμα να μην φτάνεις στο σημείο που το dry/wet "παγώνει" το effect.

Τέλος, αν χρησιμοποιείς "τυποποιημένες" ρυθμίσεις για τα effect σου μια άλλη πολύ καλή εντολή είναι η padfx
padfx 'echo' 0.75 0.7

Αυτή η εντολή ανοιγοκλείνει το echo πάντα με τις ίδιες ρυθμίσεις. Το wet/dry στο 75% και το beats στο 0.7 (δηλαδή 1 beat)
 

Posted Tue 28 Sep 21 @ 2:57 pm
Ευχαριστω πολυ Γιωργο, εχω δυο θεματακια ομως....
Α) Δεν μπορω να διαμορφοσω την εντολη
device_side 'left' ? var '$SX3_MICFX1' ? effect_slider 'sampler' 1 : param_multiply 0.9 & effect_slider 1 : var '$SX3_MICFX2' ? effect_slider 'sampler' 1 : param_multiply 0.9 & effect_slider 1
ωστε να αντιστοιχει στο FX3 knob
B) Παροτι στa led βαζω τις αντιστοιχες εντολες οταν παταω ενα αναβουν και τα τρια κουμπια που εχω mappaρει, ασχετως αν λειτουργουν σωστα....
 

Posted Sat 02 Oct 21 @ 11:42 am
Ακυρο το Β. Το εφτιαξα..... Μενει το Α......
 

Posted Sat 02 Oct 21 @ 12:50 pm
device_side 'left' ? var '$SX3_MICFX1' ? effect_slider "sampler" 3 : effect_3slots_layout ? param_multiply 0.9 & effect_slider 3 1 : param_multiply 0.9 & effect_slider 3 : var '$SX3_MICFX2' ? effect_slider "sampler" 3 : effect_3slots_layout ? param_multiply 0.9 & effect_slider 3 1 : param_multiply 0.9 & effect_slider 3
 

Posted Sat 02 Oct 21 @ 5:01 pm
Κι έψαχνα μόνος μου χαχαχαχα... Σιγά μην το έβρισκα!
 

Posted Sat 02 Oct 21 @ 5:33 pm