Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Virtual Dj Settings

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

Θεωρώ ότι τα Default Settings του VDj "εξυπηρετούν" το μέσο όρο των laptops - users - gigs. Πλην, όμως, κάποια settings, τα οποία δεν αφορούν προτίμηση του Dj, καλό είναι (στην πλειοψηφία των περιπτώσεων) να αλλάζουν.

Παραθέτω αυτά που εγώ συνήθως αλλάζω:

- Zero Db: -3db (ώστε να αποφεύγεται η ενεργοποίηση του Compressor)
- Cover Download: No (ώστε να μην επιβαρύνω περισσότερο την Cpu, εφόσον δεν τα χρησιμοποιώ)
- Early Access Updates: Yes (ώστε να λαμβάνω κάθε φορά την τελευταία έκδοση, άρα και τα όποια fixes των πιθανών bugs)
- Cpu Meter: System (ώστε να παρατηρώ εάν στο background δεν συμβαίνει οτιδήποτε ασυνήθιστο, από πλευράς διεργασιών που επιφορτίζουν την Cpu)
- Experimental Beat Analyzer: On (αυτό κάπου το είχα διαβάσει, αλλά δεν θυμάμαι που και γιατί)
- Show Tip Of The Day: Off (για ευνόητους λόγους)

Το ερώτημα που έχω, είναι εάν υπάρχουν και επιπλέον settings που καλό θα ήταν να αλλάζουν, με σκοπό την καλύτερη "απόδοση" ή "απεικόνιση" ή "έλεγχο" του Vdj...
 

Posted Wed 17 Mar 21 @ 10:23 am
Σχεδόν όλα αυτά τα settings είναι υποκειμενικά το που τα θέλεις...

zerodb:
Με το default αν κάνεις "σωστές" μίξεις (χαμηλώνεις τα μπάσα από το ένα κομμάτι σταδιακά και ανοίγεις τα μπάσα από το άλλο επίσης σταδιακά) τότε δεν χτυπάς το limiter και έχεις και την μέγιστη έξοδο σήματος που κάποιες φορές είναι σημαντική

CoverDownload:
Εσύ δεν χρησιμοποιείς covers, αλλά εγώ π.χ. είμαι cover freak με το 85+% της βιβλιοθήκης μου να έχει covers. Οπότε είναι σχετικό κι αυτό... Επίσης το download συμβαίνει μόνο μια φορά και μόνο όταν το VirtualDJ βλέπει καινούργια κομμάτια (που συνήθως αυτό συμβαίνει στο σπίτι όταν φτιάχνεις λίστες κτλ και σπανιότερα όταν παίζεις κάπου Live)

EarlyAccessUpdates:
Ναι, στο 98% των περιπτώσεων τα Early Access Updates διορθώνουν bugs αλλά υπάρχει και το 2% που μπορεί να προστεθεί ένα καινούργιο bug (το οποίο θα διορθωθεί μερικές μέρες ή ώρες αργότερα με άλλη Early Access). Επομένως σε critical mission περιβάλλοντα (και για την μεγάλη μάζα των χρηστών) δεν είναι και οτι καλύτερο να είναι ενεργοποιημένο εξ ορισμού (by default)

CPUMeter:
Και εδώ είναι υποκειμενικό. Κανονικά σε ένα laptop που παίζεις σε μία εκδήλωση το μόνο πρόγραμμα που τρέχει πρέπει να είναι το dj software (δεν μιλάμε για background tasks)
Όσων αφορά λοιπόν το dj software αυτό που πραγματικά παίζει ρόλο στη σωστή απόδοση του είναι η χρήση CPU της Audio Engine. Και επειδή αυτό ακούγεται λίγο κομπιουτερίστικο:
Αυτό που παίζει ρόλο είναι πόσο χρόνο έκανε η CPU να επεξεργαστεί το buffer του ήχου που της έστειλε το πρόγραμμα. Όσο ο χρόνος της CPU είναι "πολύ μικρότερος" από το μήκος του buffer όλα είναι καλά ανεξάρτητα τι κάνει γενικά η CPU στο σύστημα σου. Όσο ο χρόνος αυτός πλησιάζει να είναι ίσος ή μεγαλύτερος από το μήκος του buffer τόσο πιο εύκολο είναι να δημιουργηθούν προβλήματα, ακόμα κι αν η χρήση CPU στο σύστημα δεν φτάνει ούτε το 50%
Με λίγα λόγια το νέο CPU Meter δείχνει (στο περίπου) οτι δείχνουν και τα DPC latency tests.
Οπότε αν πραγματικά θες να ξέρεις τι γίνεται με το PC σου στο κομμάτι του ήχου (που αυτό σε ενδιαφέρει) τότε αυτός είναι ο μετρητής που πρέπει να σε νοιάζει, και όχι η συνολική χρήση CPU

Όλα τα Experimental Options:
Είναι μια ονομασία που συνήθως σημαίνει Alternative -> Εναλλακτικός.
Συνήθως είναι "δοκιμές" βελτιστοποίησης κάποιων αλγορίθμων. Και όταν είμαστε χαρούμενοι με το αποτέλεσμα και είμαστε σίγουροι οτι δουλεύει καλύτερα, τότε αλλάζουμε τον αλγόριθμο και κάνουμε τον εναλλακτικό κύριο.

ShowTipOfTheDay:
Για εσένα που χρησιμοποιείς το VirtualDJ χρόνια και γενικά ξέρεις από προγράμματα dj ναι, είναι "ευνόητο"
Όμως πολλοί νέοι χρήστες τα χρησιμοποιούν και τα παρακολουθούν. Αυτό φαίνεται και από την επισκεψιμότητα των βίντεο στο YouTube αλλά και από τα analytics των βίντεο.

Με λίγα λόγια, όλες οι ρυθμίσεις είναι υποκειμενικές στο ποιες είναι καλό να αλλάζουν.
Σαν VirtualDJ team και σαν προγραμματιστές αλλά και dj ταυτόχρονα, έχουμε ξοδέψει αρκετές ώρες προσπαθώντας να αποφασίσουμε ποια είναι η καλύτερη default τιμή για κάθε ρύθμιση.
Σίγουρα δεν μπορεί να είναι όλοι ικανοποιημένοι με τις defualt τιμές. Αν ήταν, τότε η σχετική ρύθμιση δεν θα έπρεπε να υπάρχει στο πρόγραμμα! :P
 

Posted Wed 17 Mar 21 @ 10:50 am
Και επειδή η ερώτηση σου ήταν λίγο διαφορετική...

Εγώ προσωπικά αλλάζω και όλες τις ρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με τα tags (getTagsAuto, setTagsAuto κτλ) αλλά αυτό είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ επιθυμία (ώστε η ΒΔ μου και τα tags να είναι πάντα συγχρονισμένα)
 

Posted Wed 17 Mar 21 @ 10:58 am


(Old topics and forums are automatically closed)