Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Στρώσιμο ηχείων

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

Περιμένω από βδομάδα δυο Alto TS315 και θα ήθελα τις συμβουλές σας για το πως πρέπει να τα στρώσω, γιατί αυτά που βρήκα στο ίντερνετ είναι επιπέδου καφενείου.

Ευχαριστώ.
 

Posted Sat 18 May 19 @ 10:46 am
Θα σου αναφέρω συνοπτικά τα εξής:

Θεωρητικά, το "στρώσιμο" των μεγαφώνων έχει ως σκοπό την σταδιακή καταπόνηση της ανάρτησή τους, καθώς και την σταδιακή και ομοιόμορφη θέρμανση του πηνίου τους. Σε αντίθετη περίπτωση, η ανάρτηση μπορεί (?) να υποστεί μερική πλαστική παραμόρφωση και το πηνίο μπορεί (?) να υποστεί ανομοιόμορφη διόγκωση, με ότι αυτό αρνητικά θα συνεπάγεται πλέον για τον κώνο και κατ' επέκταση το μεγάφωνο.

Θεωρητικά, το "στρώσιμο" των μεγαφώνων ξεκινάει με κλασική μουσική, σε χαμηλές εντάσεις και για κάποιες ώρες και κατόπιν με ρυθμική μουσική σε χαμηλές εντάσεις για κάποιες ώρες. Βασική προϋπόθεση, να λειτουργήσουν συνεχόμενο διάστημα (και όχι διακοπτόμενο), κάθε φορά και περισσότερο, ώστε τα πηνία να και να θερμαθούν και αυτό να γίνει σταδιακά.

Πρακτικά, το "στρώσιμο" των μεγαφώνων δεν έχει ιδιαίτερη ουσία - σημασία σε Hi-Fi και PA ηχεία, παρά μόνον σε Hi-End. Όμως, εάν έχεις την όρεξη - διάθεση - χρόνο, τότε δεν χάνεις κάτι, ώστε να αφήσεις τα ηχεία να "λειτουργήσουν" όπως ανέφερα πιο πάνω...


P.S. Εάν δεν βαριόμουν, θα σου έγραφα μία πραγματική ιστορία, για στρώσιμο ηχείων B&W Nautilus, η οποία διήρκεσε 1 μήνα!!! :P
 

Posted Sat 18 May 19 @ 5:19 pm
ok Ευχαριστώ !!
 

Posted Mon 20 May 19 @ 9:46 am
Άσχετο, αλλά πλέον όλα τα σοβαρά ηχεία έρχονται "στρωμένα" από το εργοστάσιο.
Με λίγα λόγια, όλα τα σοβαρά ηχεία έχουν περάσει από το απαραίτητο στάδιο τροφοδοσίας τους με διάφορους "θορύβους" ώστε να "στρώσουν" και στη συνέχεια ελέγχονται από το quality control της εταιρείας πριν συσκευαστούν.
 

Posted Mon 20 May 19 @ 10:13 am


(Old topics and forums are automatically closed)