Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Virtual Dj Cracked...

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

Αναρτώ αυτό το θέμα ξεχωριστά, για να μην επαναλαμβάνομαι κάθε φορά…

Διαβάζω κατά καιρούς διάφορα νήματα, όπου νέα (κυρίως) μέλη του forum, τα οποία είναι ηλίου φαεινότερο ότι διαθέτουν cracked software, αναρτούν διάφορες ερωτήσεις (και κάποιες φορές, επιμένουν κιόλας…).

Δεν είναι της “αρμοδιότητάς” μου, αλλά σίγουρα του χαρακτήρα μου, συνεπώς θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο δεν “κοροϊδεύουν” την Atomix, αλλά ουσιαστικά τα υπόλοιπα μέλη, αρκετά εκ των οποίων πλήρωσαν από το υστέρημά τους για να αποκτήσουν μία επίσημη άδεια.
Και πλήρωσαν, όχι μόνο για να μην έχουν προβλήματα με το Virtual Dj, αλλά και για να έχουν την όποια “υποστήριξη”, direct ή μέσω forum.

Εν κατακλείδι, αντιλαμβάνομαι τις όποιες ερωτήσεις υπόκεινται σε θέματα έρευνας αγοράς, ώστε να εξαχθούν βασικά συμπεράσματα, αλλά μέχρι εκεί! Από κει πέρα, το όλο θέμα καταντάει εριστικό, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την στάση του καθενός...

Υ.Γ. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, διευκρινίζω ότι δεν έχω καμία απολύτως σχέση με την Atomix και εκφράζω καθαρά προσωπική θέση και μόνον.
 

Posted Sun 03 Mar 19 @ 7:50 am
djsadimPRO InfinityMember since 2006
οι περισσότεροι εδώ μέσα κάπως έτσι ξεκινήσαμε (με μια παράνομη εκδοσή του προγράμματος) οπότε... ;)
 

Posted Sun 03 Mar 19 @ 10:15 am
Sadim, επέτρεψέ μου να διαφωνήσω μαζί σου...

Κι εγώ χρησιμοποιώ cracked softwares, αλλά όταν φτάνω σε "αδιέξοδο", δεν μπαίνω στο όποιο αντίστοιχο official forum (όπου η πλειοψηφία έχει πληρώσει για μία άδεια) και να ρωτώ κατ' επανάληψη, σαν να μην "τρέχει τίποτα"... Όπως ακριβώς δεν θα πήγαινε ο καθένας μας στην επίσημη αντιπροσωπεία για ερωτήσεις - συντηρήσεις - επισκευές, εάν είχε κλέψει ένα αυτοκίνητο...

Από κει και πέρα, είναι δικαίωμα του καθενός να απαντάει σε όποιον και όπου θέλει. Αλλά, τουλάχιστον εγώ, και δεν συμμετέχω στο "ισοπέδωμα" και κάνω μία υπενθύμιση σε όσους έχουν "πάρει φόρα" (και ιδίως όταν επιμένουν, εφόσον δεν λαμβάνουν απαντήσεις)...
 

Posted Sun 03 Mar 19 @ 10:41 am
djsadimPRO InfinityMember since 2006
πριν γίνω pro, οτι και να ρώτησα εδώ μέσα ποτέ δεν μου αρνήθηκαν τα παιδιά να με βοηθήσουν παρόλο που αυτά που ρωτούσα ήταν μόνο για pro χρήστες.
και ένας από του κύριους λόγους που έγινα τελικά pro πίστεψε με ήταν αυτός!!! ;););)
 

Posted Sun 03 Mar 19 @ 11:03 am
Άρα, εφόσον η αντιπροσωπεία σε εξυπηρέτησε, αποφάσισες να αγοράσεις τελικά το κλεμμένο αυτοκίνητο!!! Ok... Άποψη... Έχω ακούσει και "χειρότερα"... Πέραν αυτού, ξέρεις πάρα πολλούς σαν κι εσένα? Πλατωνική η ερώτηση, δεν χρειάζεται απάντηση... ;-)
 

Posted Sun 03 Mar 19 @ 12:30 pm
djsadimPRO InfinityMember since 2006
γιατί όταν πρώτο ήρθες εσύ εδώ με τι έπαιζες?...
 

Posted Sun 03 Mar 19 @ 1:15 pm
Θα σε "απογοητεύσω"...

Ξεκίνησα με βινύλια το 1988... Συνέχισα με cd το 1997... Όταν αποφάσισα να ασχοληθώ αποκλειστικά με το Digital Djing, πήγα σπίτι του Dimitris_g, είδαμε μαζί το Serato και VDj, έβγαλα τα συμπεράσματά μου (κατόπιν συγκρίσεων) και πρώτα αγόρασα την άδεια του VDj και μετά (από κάνα μήνα) αγόρασα τον controller...

Οπότε, ούτε κάνω "τον δάσκαλο που δίδασκε...", ούτε και είναι σωστό να αφήνεις υπονοούμενα, χωρίς να ξέρεις... ;-)

Υ.Γ. Ο Dimitris_g, μπορεί να επιβεβαιώσει τα όσα προανέφερα...
 

Posted Sun 03 Mar 19 @ 1:39 pm
djadamxControlleristMember since 2006
Ρητορική...
 

Posted Sun 03 Mar 19 @ 10:24 pm
Παιδιά δεν υπάρχει λόγος να "μαλώνετε"

Ασφαλώς και η προσωπική στάση του καθενός είναι δικό του ζήτημα.

Όμως η επίσημη στάση της εταιρείας (Atomix) είναι οτι η βοήθεια δίνεται σε όλους τους χρήστες ανεξαιρέτως.

Ασφαλώς και δεν δίνεται βοήθεια για να προσπεράσει κάποιος τους περιορισμούς του προγράμματος, αλλά για όλα τα υπόλοιπα.
Επίσης για όποιον επιθυμεί υπάρχει και η λύση του prime support αποκτώντας μία άδεια business.

Τέλος - επί της ευκαιρίας - να διευκρινίσω κάτι:
ΔΕΝ είμαστε παντογνώστες, ούτε κοιμόμαστε και ξημερώνουμε μέσα στο forum ή στο επίσημο Facebook Group.
Αυτό σημαίνει οτι οι απαντήσεις απο μέρους μας (σαν επίσημοι εκπρόσωποι της Atomix) μερικές φορές μπορεί να καθυστερήσουν.
Είτε επειδή κάτι δεν το γνωρίζουμε, είτε επειδή πρέπει να το ψάξουμε, είτε επειδή και εμείς σαν άνθρωποι αφιερώσαμε το Σαββατοκύριακο στην οικογένεια μας. Όποιος αντιμετωπίζει πρόβλημα με το πρόγραμμα και βιάζεται υπάρχει το επίσημο support (μέσω chat και tickets) που ομολογουμένως οι χρόνοι αναμονής είναι αρκετά μικροί, και αν πραγματικά "καίγεται" υπάρχει και η άδεια business όπου ο κάτοχος της έχει υποστήριξη με άμεση προτεραιότητα, 24 ώρες το 24ωρο.
 

Posted Mon 04 Mar 19 @ 10:32 am
Theios Giorgos wrote :


Υ.Γ. Ο Dimitris_g, μπορεί να επιβεβαιώσει τα όσα προανέφερα...

Και το επιβεβαιωνω και συμφωνω απολυτα.... Επισης λιγο υπομονη και λιγο ευγενεια δεν εβλαψε ποτε κανεναν.... απλα λεω.
 

Posted Thu 07 Mar 19 @ 3:33 pm


(Old topics and forums are automatically closed)