Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: VDj και Hardware (max)

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

Θεωρητικά, όσο “καλύτερο” είναι το hardware, τόσο “καλύτερα” αποδίδει το εκάστοτε software…

Πρακτικά, όμως, η εμπειρία αποδεικνύει ότι σε αρκετές περιπτώσεις software, από ένα σημείο και πάνω (απόδοσης hardware) η όποια διαφορά απόκρισης – ταχύτητας – κ.α. δεν υφίσταται ή και εάν υφίσταται, δεν γίνεται αντιληπτή…

Το ερώτημα που τίθεται είναι, δεδομένων των τρεχουσών απαιτήσεων του VDj 2018, εάν υφίσταται “όριο απόδοσης", εν σχέσει με το hardware.

Μερικές Περιπτώσεις:

1. Κρατάω σταθερή την RAM (έστω 32GB) και τον SSD (OS και Audio Files) και δοκιμάζω CPU: i5, i7, i9 (ίδιας ταχύτητας). Θα δω πρακτική διαφορά?

2. Κρατάω σταθερό τον CPU (έστω i9) και τον SSD (OS και Audio Files) και δοκιμάζω RAM: 8GB, 16GB, 32GB (ίδιας ταχύτητας - latency). Θα δω πρακτική διαφορά?

3. Κρατάω σταθερό τον CPU (έστω i9) και σταθερή την RAM (έστω 32GB) και δοκιμάζω SSD: SATAIII, NVMe (ίδιας χωρητικότητας). Θα δω πρακτική διαφορά?

Εν κατακλείδι, από ποιο (πιθανό) σημείο hardware (CPU, RAM, SSD) και πάνω, δεν υφίσταται πλέον πρακτική διαφορά στο VDj?
 

Posted Sat 18 Aug 18 @ 9:09 am
Όλα εξαρτώνται από την χρήση
1) Θα δεις διαφορά από i5 σε i7 αλλά μάλλον όχι από i7 σε i9. Οι διαφορά θα είναι εμφανής όμως μόνο όταν τρέχεις προηγμένες λειτουργίες όπως τα shaders, ή αν αυξήσεις την ανάλυση του Master Tempo (όπου η διαφορά θα γίνει εμφανής σε range μεγαλύτερα του +/-10%) και της scratch engine.

2) Θα δεις διαφορά μέχρι τα 16GB σίγουρα κι αυτό γιατί η RAM μοιράζεται σε όλο το λειτουργικό, τα προγράμματα, τους drivers κτλ. Από 16GB και πάνω θα δεις διαφορά μόνο αν παίζεις Full HD video (ή 4Κ) και μόνο με την 64-bit έκδοση του VirtualDJ (Αυτή τη στιγμή διαθέσιμη μόνο σαν Beta)

3) Όχι, δεν θα δεις πρακτικές διαφορές, τουλάχιστον σ' ένα σύστημα που τα υπόλοιπα υποσυστήματα είναι top notch

Σημείωση:
Η λογική σου αν και σωστή εμπεριέχει ένα λάθος.
Το θέμα δεν είναι αν θα υπάρχει πρακτική διαφορά. Το θέμα είναι κατά πόσο αυτή η πρακτική διαφορά δικαιολογεί το κόστος του εξοπλισμού σε κάθε περίπτωση, και κατά πόσο κάποιος χρειάζεται αυτή την πρακτική διαφορά.
Το VirtualDJ μπορεί να παίξει "ικανοποιητικά" ακόμα και σε υπολογιστές "καβουρδιστίρια" και για τους περισσότερους χρήστες θα παίζει το ίδιο "ικανοποιητικά" είτε σε Core2Duo είτε σε i7. Η διαφορά απόδοσης θα είναι μικρή, αλλά θα είναι πρακτικά αντιληπτή.
Ένα Smart και μία BMW 730 κατεβαίνουν την Εθνική Οδό με 120χμ/ω (το νόμιμο όριο ταχύτητας). Ξεκινάνε μαζί και φτάνουν μαζί στον ίδιο προορισμό. Πρακτική διαφορά στη διάρκεια του ταξιδιού δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως πρακτική διαφορά σε ένα σωρό άλλα επίπεδα. Οπότε το θέμα είναι κατά πόσο κάθε χρήστης υπολογίζει τα άλλα επίπεδα και κατά πόσο αυτά δικαιολογούν την τεράστια διαφορά της τιμής... ;)

Σημ: Αν το παράδειγμα μου είναι τραβηγμένο, βάλε αντί για Smart μια BMW 530... Η ουσία θα είναι πάλι η ίδια...
 

Posted Tue 21 Aug 18 @ 8:16 am
PhantomDeejay wrote :
Η λογική σου αν και σωστή εμπεριέχει ένα λάθος. Το θέμα δεν είναι αν θα υπάρχει πρακτική διαφορά. Το θέμα είναι κατά πόσο αυτή η πρακτική διαφορά δικαιολογεί το κόστος του εξοπλισμού σε κάθε περίπτωση, και κατά πόσο κάποιος χρειάζεται αυτή την πρακτική διαφορά....

Συμφωνώ απόλυτα, αν και αυτό είναι μία άλλη ιστορία...

Από κει και πέρα και με βάση τα λεγόμενά σου, καταλήγω ότι ένα laptop με: CPU: i5, RAM: 16GB, DISK: SSD SΑΤΑ ΙΙΙ, αποτελεί ένα άκρως ικανοποιητικό hardware στις μέρες μας, για χρήση του VDj. Και το αναφέρω αυτό, γιατί έχω δει "τερατάκια" (για χρήση του VDj και μόνον) και αναρωτιόμουν πάντα το γιατί...

 

Posted Tue 21 Aug 18 @ 3:17 pm


(Old topics and forums are automatically closed)