Quick Sign In:  

Forum: Greek Forum

Topic: Μηχανή καπνού και αποσυνδέσεις κοντρόλερ pc.

This topic is old and might contain outdated or incorrect information.

Όσες φορές έχω βάλει μηχανή καπνού στα μαγαζιά που δεν έχουν τριφασικό ρεύμα δεν μου δίνουν μάλλον από παροχή τριφασικού πάντα θα εισπράξω και μια αποσύνδεση στο κοντρόλερ με το pc.To Δεκέμβριο σε ένα πάρτι άλλαξα το pc έβαλα το bacup και δεν είχε κανένα θέμα ενώ αυτό που παίζω και είναι πιο σύγχρονο μου κάνει αποσυνδέσεις το ίδιο έγινε και στις τελευταίες δύο εκδηλώσεις ευτυχώς το κάνει από την πρώτη ώρα πριν έρθει ο κόσμος.
Το περίεργο είναι ότι επειδή το πρόβλημα το γνωρίζω στις τελευταίες εκδηλώσεις τράβηξα ρεύμα ξεχωριστά από άλλη γραμμή στην καπνομηχανή και μόλις άρχισα να την δουλεύω το πρόβλημα εμφανίστηκε πάλι.Το κοντρόλερ που γίνονται οι αποσυνδέσεις είναι το ddj sx και ddj rx στην ddj sb δεν έχει γίνει ποτέ αποσύνδεση ακόμα και με γεννήτριες που την έχω δουλέψει όπως και στην american audio vms 4.1 που την είχα χρόνια ποτέ δεν έγινε αποσύνδεση.
Να κοιτάξω κάτι στο pc? Να το αλλάξω?Τι θα προτείνατε?
 

Posted Tue 05 Sep 17 @ 6:01 am
Δυστυχώς το πρόβλημα με τις καπνομηχανές (και ειδικά τις παλιότερου τύπου) είναι πασίγνωστο και σχεδόν άλυτο.
Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις ένα καλό power conditioner (καλό όμως) ή ένα μετασχηματιστή 220V/220V στον οποίο θα κουμπώσεις και το laptop/PC ΚΑΙ το τροφοδοτικό της κονσόλας...

Σημ: Αν δεν σου πέρασε απ' το μυαλό, η SX έχει δικό της τροφοδοτικό ενώ η SB όχι.

Σημ2: Το πρόβλημα δεν οφείλεται σε "πτώσεις τάσης". Το πρόβλημα οφείλεται σε "αρμονικές" που δημιουργούνται κατά την εκκίνηση του καυστήρα της καπνομηχανής η οποίες ταξιδεύουν στο κύκλωμα και μπορούν να επηρεάσουν πάσης φύσης ηλεκτρονικές συσκευές...

Σημ3: Τα καλά Power conditioner ξεκινούν τον καθαρισμό του ρεύματος με μετασχηματιστές 220V/220V. Η δουλειά αυτού του μετασχηματιστή είναι να "χωρίζει" τα δύο κυκλώματα ρεύματος κάνοντας το ένα ανεξάρτητο από το άλλο.
 

Posted Tue 05 Sep 17 @ 6:28 am
Μήπως υπάρχουν νέου τύπου καπνομηχανές που να μην το εμφανίζουν το φαινόμενο αυτό για να μην κουβαλάμε επιπλέον μηχανήματα?
 

Posted Tue 05 Sep 17 @ 7:02 am
Φυσικά και υπάρχουν... Αν η καπνομηχανή είναι δική σου την αλλάζεις. Αλλά αν είναι του μαγαζιού τι κάνεις;

Υ.Γ.: Αν μιλάμε για κλειστούς χώρους πάρε ένα hazer να ησυχάσει το κεφάλι σου
 

Posted Tue 05 Sep 17 @ 7:56 am
Αν μπορείς σε κουράζω βέβαια να προτείνεις κάποιο hazer από την εμπειρία σου να αγοράσω άμεσα για το Σάββατο

.
 

Posted Tue 05 Sep 17 @ 8:40 am

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις ένα καλό power conditioner (καλό όμως) ή ένα μετασχηματιστή 220V/220V στον οποίο θα κουμπώσεις και το laptop/PC ΚΑΙ το τροφοδοτικό της κονσόλας...


Γιώργο αν μπορείς δωσε λιγες παραπάνω λεπτομερειες για το θεμα του μετασχηματιστή. Ή που μπορω να βρώ ενα καλό power conditioner χωρις να δωσω μια περιουσια ομως.
 

Posted Tue 05 Sep 17 @ 9:13 am
 

Posted Tue 05 Sep 17 @ 9:38 am
Dj Chris Agg wrote :
Γιώργο αν μπορείς δωσε λιγες παραπάνω λεπτομερειες για το θεμα του μετασχηματιστή. Ή που μπορω να βρώ ενα καλό power conditioner χωρις να δωσω μια περιουσια ομως.


Ενδεικτικά:
https://www.artsound.gr/catalog/furman-10lx-power-conditioner-p-13616.html
 

Posted Tue 05 Sep 17 @ 9:42 am
Διαφορές Smoke Machine / Hazer / Fazer:


1. Οι καπνομηχανές (smoke machines) παράγουν ένα μαζικό effect καπνού. Ο καπνός που παράγεται σε μεγάλη μάζα και διοχετεύεται στην ατμόσφαιρα σαν ένα μεγάλο σύννεφο διαλύεται σιγά - σιγά στο χώρο και στο τέλος εξαφανίζεται καθώς ανέρχεται προς τα πάνω και είτε διαφεύγει είτε απορροφάται από τα συστήματα εξαερισμού.

2. Τα hazers ονομάζονται αλλιώς και fog machines ή μηχανές ομίχλης. Σε αντίθεση με τις καπνομηχανές τα hazers δεν παράγουν μεγάλες μάζες καπνού. Αντίθετα παράγουν μόνιμα μια μικρή ποσότητα καπνού που διαχέεται συνεχώς στην ατμόσφαιρα. Ο καπνός που παράγουν τα hazer είναι πιο "βαρύς" από τον αντίστοιχο των καπνομηχανών. Αυτό βοηθάει τον παραγόμενο καπνό να μένει χαμηλά στην ατμόσφαιρα αρκετά περισσότερη ώρα παράγοντας ένα εφέ ομίχλης...

3. Τα Fazers είναι σχετικά καινούργια μηχανήματα που είναι υβρίδια μεταξύ καπνομηχανής και hazer. Χρησιμοποιούν λάδι καπνομηχανής και παράγουν καπνό καπνομηχανής (που διαλύεται γρήγορα κτλ). Όμως διοχετεύουν αυτό τον καπνό στην ατμόσφαιρα σαν hazer (συνεχόμενη παραγωγή μικρότερης ποσότητας καπνού)

4. (Μπόνους) Τα τελευταία 2 χρόνια περίπου εμφανίστηκαν και μηχανές εξομοίωση εφέ CO2. Στην ουσία πρόκειται για καπνομηχανές οι οποίες όμως χρησιμοποιούν αρκετά ελαφρύ λάδι το οποίο μάλιστα πέρα από το οτι διοχετεύεται πιο γρήγορα στην ατμόσφαιρα, διασπάται και πιο γρήγορα και γενικά επιτρέπει στην ατμόσφαιρα να "καθαρίσει" πολύ πιο γρήγορα.

Ανάλογα με την χρήση που θέλουμε να κάνουμε πρέπει να επιλέξουμε την σωστή μηχανή για εμάς. Δεν υπάρχει "σωστή" και "λάθος" επιλογή, ούτε υπάρχει καλύτερη και χειρότερη επιλογή μηχανής. Σε ένα μεγάλο light show συνήθως κάποιος μπορεί να δει περισσότερους από ένα τύπους μηχανών. Π.χ μπορεί να δει να χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα και hazer και smoke machine ή hazer και CO2 Effect Machine.
Ο λόγος είναι η διαφορετική χρήση τους. Γενικά τα hazer δημιουργούν ένα "λεπτό" και ομοιογενές στρώμα ομίχλης στο χώρο που επιτρέπει στα φώτα να γράψουν όμορφα, να φαίνονται τα beams κτλ.
Από την άλλη τα smoke machines και τα CO2 Effects Machines παράγουν εφέ δραματοποίησης του show.
Τα Fazer από την άλλη τα συναντάμε συνήθως σε μικρούς χώρους αντί για hazer. Τόσο γιατί τα hazer είναι πιο ακριβά, όσο και γιατί λόγω της συνεχόμενης λειτουργίας ένα hazer μπορεί να "πνίξει" ένα μικρό χώρο ακόμα και στην μικρότερη του ρύθμιση, ενώ το fazer λόγο του οτι ο καπνός του "διασπάται" πιο εύκολα δεν προκαλεί τέτοια προβλήματα.
Αυτά φυσικά ισχύουν σε γενικές γραμμές, γιατί ειδικότερα υπάρχουν εκατοντάδες εφαρμογές για κάθε τύπου μηχανή που μπορεί να μην συμβαδίζουν με την γενικότερη φιλοσοφία τους!

Ακόμα ένα μπόνους: Low FOG
Αφού έγραψα που έγραψα για τις καπνομηχανές ας γράψω και για το Low FOG.
Low FOG ονομάζεται το effect όπου ο καπνός δεν διασκορπίζεται στον αέρα, αλλά αντίθετα πέφτει στο πάτωμα και εξαπλώνεται τριγύρω. Αυτό συμβαίνει γιατί ο καπνός αυτός είναι αρκετά βαρύς για να μπορεί να αιωρείται στον αέρα.
Κανονικά το effect του Low FOG παράγεται εξαερώνοντας ξηρό πάγο. Οι μηχανές που παράγουν αυτό το effect ανακατεύουν ζεστό νερό και ξηρό πάγο και παράγουν ένα πυκνό σύννεφο καπνού που κατεβαίνει στο πάτωμα και αιωρείται πάνω από αυτό.
Υπάρχουν και μηχανές που παράγουν το "ίδιο" εφέ χρησιμοποιώντας συμβατικό καπνό και πάγο. Η ιδέα είναι οτι ο καπνός που παράγεται από την μηχανή κρυώνει από τον πάγο όπως προωθείται στον αέρα και έτσι (έχοντας μικρότερη κινητική ενέργεια) αιωρείται προς τα κάτω.
Αν και οπτικά το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται, εντούτοις ο "κρύος καπνός" δεν αργεί πολύ να αναθερμανθεί και να αρχίσει να ανέρχεται. Αλλά και χωρίς αναθέρμανση, η παραμικρή πρόσληψη κινητικής ενέργειας τον κάνει να ανέρχεται ξανά. Έτσι ο συγκεκριμένος τρόπος δεν ενδείκνυται όταν θέλουμε εφε Low FOG σε μία πίστα ή σε μέρος/η με υψηλή θερμοκρασία κτλ.
 

Posted Tue 05 Sep 17 @ 10:17 am
Σημείωση:
Στους χώρους που χρησιμοποιείται hazer εντατικά* μπορεί μετά απο μακροχρόνια χρήση να εμφανιστούν σημεία (όπου δεν γίνεται καλός καθαρισμός) με μια μικρή "γλίτσα" λαδιού. Τα Fazers δεν παρουσιάζουν αυτό το φαινόμενο.
Φυσικά αυτός δεν είναι βασικός λόγος επιλογής του ενός ή του άλλου τύπου μηχανής.
Ο λόγος που το αναφέρω είναι οτι όπου χρησιμοποιείται εντατικά hazer τα μηχανήματα χρειάζονται τακτικά καλό καθάρισμα για να μην πιάσουν "γλίτσα"
Έτσι λοιπόν αν στον χώρο υπάρχουν π.χ. ενισχυτές ήχου εκτεθειμένοι στον καπνό αυτοί πρέπει να καθαρίζονται εσωτερικά και εξωτερικά μία με δύο φορές το χρόνο...

*εντατικά= Σε σχεδόν καθημερινή βάση με τουλάχιστον τετράωρη χρήση της μηχανής.
 

Posted Tue 05 Sep 17 @ 10:29 am
Ωραίος Γιώργη!!!
 

Posted Wed 06 Sep 17 @ 8:31 am
Δουλεύοντας με hazer αρκετές ώρες δεν είχα κανένα πρόβλημα.Ευχαριστώ Γιώργο!!!!!
 

Posted Sun 10 Sep 17 @ 9:00 pm


(Old topics and forums are automatically closed)